Президентът на САЩ Джо Байдън и аз постигнахме споразумение за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и аз постигнахме споразумение за
Коментари Харесай

Байдън сложи край на наследството на Тръмп: САЩ и ЕС премахват митата за стомана

„ Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и аз постигнахме съглашение за прекъсване на митата върху стоманата и алуминия и да работим дружно по ново световно съглашение за стоманата “, сподели тя. Европейската комисия също по този начин разгласи прекратяване на митата върху някои американски артикули, които бяха наложени в отговор на американските мита върху стоманата и алуминия.

„ Също по този начин се съгласихме да спрем взаимните процедури в Световната комерсиална организация за стомана и алуминий “, сподели фон дер Лайен. Както се изяснява в взаимно изказване на Вашингтон и Брюксел, публикувано от Белия дом, Съединени американски щати „ ще разрешат безмитен импорт на стомана и алуминий от Европейски Съюз в исторически оправдани размери “. От своя страна Европейски Съюз ще спре съответните мита върху артикули от Съединените щати. Производството на Световната комерсиална организация също е спряно, сподели представителят на търговията на Съединени американски щати Катрин Тай.

В рамките на съглашението за митата Вашингтон и Брюксел също имат намерение да изработят съглашения за решение на проблемите с въглеродните излъчвания на металургичната промишленост и свръхкапацитета. „ Съединени американски щати и Европейски Съюз взеха решение да договорят бъдещи съглашения по отношение на търговията в секторите на стоманата и алуминия, които ще вземат поради световния непазарен свръхкапацитет, както и въглеродната активност на тези промишлености.

Съединени американски щати и Европейски Съюз се споразумяха да образуват техническа работна група, която да разшири съдействието си и да улесни договарянията по тези съглашения, и [те] също ще поканят страни с единодушие да вземат участие в тези съглашения ", се споделя в документ, оповестен от Министерство на търговията на Съединени американски щати. Споразуменията, реализирани с Брюксел, разрешават " лимитирано количество стомана и алуминий от Европейски Съюз да се внасят безмитно в Съединени американски щати ", сподели министърът на търговията на Съединени американски щати Джина Раймондо. Както отбелязва Bloomberg, споразуменията се отнасят до премахването на митата върху артикули на обща стойност над 10 милиарда $ годишно.

Ситуация със отговорностите През септември заместник-ръководителят на Европейската комисия Валдис Домбровскис в изявление за Bloomberg акцентира, че комерсиалните връзки сред Европейския съюз и Съединените щати под администрацията на американския президент Джо Байдън са се подобрили спрямо времето на президентството на Доналд Тръмп. От 1 юни 2018 година администрацията на Тръмп наложи мита върху вноса на стомана и алуминий от Европейски Съюз надлежно на 25% и 10%, с цел да отбрани американската промишленост. Европейски Съюз наложи ответни тарифни ограничения върху вноса от Съединените щати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР