Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че бомбардировките на НАТО

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че бомбардировките на НАТО
Коментари Харесай

Сърбия: Заради НАТО децата ни имат рак

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че бомбардировките на НАТО със снаряди, съдържащи обеднен уран на територията на някогашна Югославия и преди всички на Сърбия. са невиждано закононарушение.

Според него една от следствията е растежът на онкологичните болести измежду децата в страната и добави, че Сърбия ще постави всички старания, с цел да потвърди тази връзка, съобщи ТАСС.

„ Разбрах, че, за жалост, от ден на ден деца при нас се разболяват от рак. Ще бъда откровен: в никакъв случай не съм вярвал изцяло в теориите за обеднения уран, че за всичко са отговорни тези, които унищожават страната през 1991 година Но през днешния ден в диалог с лекари разбрах, че има доста фактори за растежа на заболяваемостта от рак измежду децата, само че обеднения уран сигурно е един от тях, тъй като най-често се следи измежду деца чиито родители се появяват на този свят към 1990 година “, съобщи Вучич, съобщи „ Фокус “.

Президентът означи, че без значение от доказателствата, лекарите считат, бомбардировките са оставили значими последици. „ Това е невиждано закононарушение и ние като страна ще се занимаем съществено “, акцентира Вучич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР