Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи днес, че тази година

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи днес, че тази година
Коментари Харесай

Сръбският президент Вучич: За нас е важно да разполагаме с бойни хеликоптери, чакаме още 11 Airbus H145M и 2 „Пума“

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви през днешния ден, че тази година ще дойдат още 11 хеликоптера Airbus H145M и още два хеликоптера " Пума " от същия производител и ще бъдат доставени на Министерство на вътрешните работи, в допълнение към един, който към този момент е доставен, съобщи Танюг.

" Видяхте, че в този момент обезпокоително нараства потреблението на артилерия, ракетна артилерия, дронове и, несъмнено, на хеликоптери за бойни и избавителни интервенции. За нас е от огромно значение постоянно да разполагаме с огромен брой хеликоптери, които в този момент са шест или седем пъти повече отпреди ", сподели Вучич след ревизия на най-новите оръжия локално произвеждане във Военната академия в Белград.

Той означи, че хеликоптерите са значимо оръжие, защото летят ниско и имат голяма огнева мощност против бронирани машини, жива мощ, както и цели във въздуха, заради което те са въоръжени с ударни ракети и оръдия.

Президентът сподели, че през последните пет години на въоръжение на армията са били въведени 204 бойни бронирани машини, а 65 към момента са в развой на направа, което е 46 пъти повече от това, което въоръжените сили са получили преди 2018 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР