Президентът на Сърбия Александър Вучич оценява като сложна ситуацията за

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич оценява като сложна ситуацията за
Коментари Харесай

Александър Вучич се опасява от натиск след решението на Путин за Донбас

Президентът на Сърбия Александър Вучич прави оценка като комплицирана обстановката за международния мир след оповестеното признание от страна на Руската федерация на двете сепаратистки републики Донецк и Луганск. Решението на водача на РФ Владимир Путин за признание на ДНР и ЛНР ще докара до интензивно външнополитическо давление над Сърбия , предвижда Вучич, представен от Новости.

Според него е нарушена международната архитектура за сигурност .
 Путин призна Донбаските републики Обновена
Путин призна Донбаските републики

В послание към нацията, излъчено директно в ефир

" Аз, естествено, съм смутен, нашата позиция няма да е лека ..., това ще сложи Сърбия в обстановка с многочислени провокации - политически, стопански, такива в областта на сигурността ", коментирана новината Александър Вучич в ефир по време на телевизионно изявление. Той чака политическия напън върху Сърбия след решението на президента Путин от разнообразни страни да стане толкоз високо, колкото в никакъв случай не е било до този миг.

" Само това, което претърпях през последните три дни , удостоверява думите ми, а аз съм на власт от 10 години и съм минал през доста неща и разнообразни типове напън. "

Решението унищожава актуалната архитектура на сигурност в целия свят, а до какво ще докара това, никой не може да каже, заключава Александър Вучич.
 Байдън възнамерява наказания против Донбас
Байдън възнамерява наказания против Донбас

След решението на Путин да признае двете самообявили се републики
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР