Президентът на Сърбия Александър Вучич обвини правителството на Косово, че

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич обвини правителството на Косово, че
Коментари Харесай

Вучич отправи нови обвинения към Косово

Президентът на Сърбия Александър Вучич упрекна държавното управление на Косово, че заплашва стабилността, мира и оцеляването на косовските сърби с упорития си отвод да удължи за следващ път периода за пререгистрация на колите със остаряла регистрация от Сърбия, съобщи БНР.

След съвещание на съвета за национална сигурност в Белград Вучич за следващ път заявява, че държавното управление на Сърбия, която не признава отцепването на Косово като самостоятелна страна, изцяло поддържа сърбите там.

" Няма да с предадем ", съобщи Вучич. Но добави, че е призовал косовските сърби да не предизвикат никого и да не се поддават на провокации от никого и всичко, което вършат, да е демократично и спокойно.

Председателят на преобладаващата измежду косовските сърби партия " Сръбска листа " Горан Ракич съобщи след среща с Вучич, че в случай че има принуждение против тях, ще отговорят с кротичък и либерален митинг.

Косовският министър председател Албин Курти е безапелационен, че следващият краен срок-понеделник, 31 октомври - за пререгистрация на колите няма да бъде удължаван.

Въпреки че едвам към 15 от близо 10 000 коли са със заменени номера със съкращението РКС - Република Косово. Засега Курти не откликва позитивно на апелите от Европейски Съюз и Съединени американски щати да отсрочи с още 10 месеца, с цел да не се стигне до експлоадиране на напрежението в Косово.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР