Президентът на руския енергиен гигант Лукойл Вагит Алекперов обяви, че

...
Президентът на руския енергиен гигант Лукойл Вагит Алекперов обяви, че
Коментари Харесай

Русия мъмри Лукойл: Производството на петрол може да се увеличи

Президентът на съветския енергиен колос " Лукойл " Вагит Алекперов разгласи, че локалните компании са достигнали оптималния потенциал на производството на нефт , оповестяват съветските медии.

" Доколкото ми е известно, съветските компании към този момент са достигнали оптималното произвеждане, като ние също го достигнахме ", уточни Алекперов.

Бизнесменът означи, че откакто ОПЕК анулира рестриктивните мерки на производството на 23 септември, съветските компании работят с оптимален потенциал .

" Разглеждат се планове, които разрешават увеличение на производството. Включително планове, които са били спрени, да вземем за пример сивата зона сред Кувейт и Саудитска Арабия с капацитет от 400 000 до 600 000 барела дневно ", добави шефът на " Лукойл ".

Той също по този начин показал, че нови планове в Каспийско море и Република Коми също се преглеждат, наблягайки още веднъж, че " всичко работи на оптимален потенциал ".

 ОПЕК да понижи цените на петрола, изиска Тръмп
ОПЕК да понижи цените на петрола, изиска Тръмп

Тръмп загатна, че Съединени американски щати могат да преразгледат отбраната, която обезпечават на страни в Близкия изток

Неговите мнения идват, откакто в понеделник министърът на петрола на Иран Биджан Занганех съобщи, че ОПЕК и други огромни производители на нефт, в това число Русия, единствено се преструват, че могат да усилят производството си за неопределен срок, до момента в който в действителност не могат.

Междувременно енергийният министър на Русия Александър Новак настоя, че локалните компании могат да усилят производството на нефт, в случай че това се счита за належащо. Според Новак страната не е достигнала върховото си произвеждане и е в положение да го усили в допълнение.

Новак добави, че Русия няма да прави прогноза за производството за октомври към този момент, само че може да го направи по-късно, защото " това зависи от потребностите на пазара ". През септември производството на нефт в Русия възлизаше на 11,35 млн. барела дневно .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР