Президентът на Руската федерация Владимир Путин провежда чистка във Федералната

...
Президентът на Руската федерация Владимир Путин провежда чистка във Федералната
Коментари Харесай

Путин провежда чистка във ФСБ

Президентът на Руската федерация Владимир Путин организира чистка във Федералната работа за сигурност (ФСБ), разкри проверяващият публицист от Bellingcat Христо Грозев.

Над-малко 150 чиновници са били уволнени или задържани. Причината е, че са дали недостоверна информация за протичащото се в Украйна. Генерал-полковник Сергей Орестович Беседа също е отхвърлен от работа, като има информация, че даже е задържан. На 24 февруари Русия предприе пълномащабна война против Украйна, която досега не се развива съгласно упованията на агресора. Западните служби са сигурни, че Владимир Путин не получава достоверна информация за загубите на съветската войска на украинска земя.

Смята се, че в Кремъл, до момента в който възнамеряват военната експанзия против Украйна, не са били наясно и с решителността на украинците да бранят свободата и земята си. Путин е налегнат от параноя и се опасява за личния си живот. Президентът на РФ е лимитирал кръга си от хора, на които има доверие. Всеки чиновник в съветските служби, за който има подозрения, че е позволил неточност, се трансформира във зложелател. Това важи и за елементарните жители на РФ. След началото на войната във федерацията беше наложена тотална цензура и руснаците нямат достъп до достоверна информация за протичащото се в Украйна. Пропагандните медии на Кремъл основават измежду популацията илюзията, че съветската войска реализира победи в Украйна и се бори против „ фашизма “ там. Всеки жител, който се разгласи срещу войната, влиза в пандиза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР