Президентът на Руската федерация - Владимир Путин, изрази позиция, че

...
Президентът на Руската федерация - Владимир Путин, изрази позиция, че
Коментари Харесай

Путин каза тежката си дума за ситуацията в Беларус

Президентът на Руската федерация - Владимир Путин, изрази позиция, че Беларус е под невиждан външен напън, откакто някогашната руска република е изправена пред дълбока политическа рецесия поради противоречивите президентски избори, извършени през миналия месец август, оповестява " Франс прес ".

Беларус се намира в " сложна обстановка " и е изправен пред " невиждан външен напън ", сподели Путин в мнения, предавани по малкия екран, откакто президентските избори провокираха продължаващи и до през днешния ден митинги против властническия президент - Александър Лукашенко, обичайно се употребява с поддръжката на режима в Москва.

Протестиращите излязоха по улиците на беларуските градове, откакто Лукашенко претендира за спечелването на шести мандат с 80% от гласовете на изборите на 9 август.

Путин даде обещание да даде на сътрудника си военна помощ, в случай че политическата рецесия се утежни, и даде на Беларус заем в размер на 1,5 милиарда $.

Лукашенко упрекна разнообразни западни страни и НАТО в опит да дестабилизират страната му или че поддържат протестното придвижване.

В послание към конгрес за беларуските и съветските райони шефът в Кремъл посочи, че Москва е подготвена да застане на страната на Минск, определяйки връзките като " безконечни и всеобхватни ".

Отношенията на Лукашенко с Путин бяха напрегнати преди изборите предишния месец, а Минск упрекна Москва в изпращане на наемници, с цел да провежда протести с опозицията.

Путин от дълго време упорства за още по-тясна интеграция сред двете страни, чийто алианс " Съюзна страна " подсигурява тесни военни и стопански връзки.

Европейските водачи отхвърлиха да признаят преизбирането на Лукашенко и дадоха обещание наказания против Беларус поради подправяне на изборите и репресиите против митингите след изборите.

Опозиционният водач в заточение - Светлана Тихановска, която претендира за победа над Лукашенко на изборите през август, събра поддръжката на Запада за стачкуващите, откакто избяга в прилежаща Литва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР