Президентът на Руската федерация ще направи обръщение към двете камари

...
Президентът на Руската федерация ще направи обръщение към двете камари
Коментари Харесай

Путин може да обяви анексирането на окупираните територии на Украйна на 30 септември - Свят

Президентът на Руската федерация ще направи послание към двете камари на съветския парламент в петък, 30 септември. Според английското разузнаване " съществува действителна опция " по време на това послание Владимир Путин публично да разгласи присъединението на окупираните територии на Украйна към Руската федерация.

Референдумите, които сега се организират в Донбас и Южна Украйна под дулото на съветското оръжие, би трябвало да приключат през днешния ден, 27 септември.

Гласуването в така наречен референдуми за присъединение към Русия, проведени от Москва, стартира предходната седмица в провинциите Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие на изток и югоизток. Те съставляват към 15% от територията на Украйна. На локалното население е неразрешено да напуща местонахождението си до привършване на четиридневното гласоподаване. Въоръжени бойци влизали в домовете да " приканват " за гласоподаване, имало е и закани с уволняване от работа при отвод, съгласно свидетелства разказани пред осведомителни организации.

Държавните ръководители на Русия съвсем несъмнено се надяват, че всяко известие за присъединение ще бъде възприето като опрощение за " специфична военна интервенция ", както Путин назовава войната в Украйна, и ще ускори поддръжката за войната измежду " патриотичните " сили - написа още Министерството на защитата на Англия, само че позволява, че тази поддръжка може да бъде подкопана от възходящото неодобрение заради неуспехите на Русия на фронта и " забележителното безпокойствие " от оповестената готовност.

Ден по-рано представителят на президента Дмитрий Песков, запитан за обръщението на Путин на 30 септември, съобщи, че не може да удостовери изнесената информация.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР