Президентът на руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер, която

...
Президентът на руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер, която
Коментари Харесай

Русия ще си прави алтернативна олимпиада

Президентът на съветската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер, която след златото на ансамбъла ни в Токио назова българките " дебели и тромави ", изрази убеденост, че в близко бъдеще страната й може да провежда различни олимпийски игри.
 Илиана Раева: Пореден
Илиана Раева: Пореден " Златен уикенд " за българската художествена гимнастика

" Конкуренцията е жива и диша умерено "

Половинката на олигарха Алишер Усманов се въодушевила за концепцията след сполучливото по думите й съревнование " Купата на най-хубавите " по разпоредбите на интернационалната федерация по гимнастика в Москва.

Във въпросния шампионат са взели участие гимнастички от Русия, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизия, Кипър, Молдова, Сирия, Узбекистан и Словакия.

" Много положителни гимнастички дойдоха, красиви, които почтено се състезават. Харесаха ми данните им и стратегиите им. Все още отстъпват на съветските гимнастички, само че стана хубаво и огромно съревнование. Сега желаеме да се състезаваме с клубове от БРИКС, СНГ, ШОС (акроними на съюзи, в които Русия участва). Мисля, че ние в този момент би трябвало наложително да организираме алтирнативни олимпийски игри ", споделя Винер.

Идеята към този момент е била осъществена през 80-те години, когато американският магнат Тед Търнър направи Игрите на благосклонност за доближаване на двата враждуващи лагера в света. Олимпиадата в Москва беше бойкотирана от Запада, а тази в Лос Анджелис - от социалистическия блок.

Участието на Русия и Беларус в Париж 2024 е под сериозна въпросителна, само че не поради протест, а заради глобите, наложени след началото на войната против Украйна през м.г.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР