Президентът на Руската федерация по художествена гимнастика и главен треньор

...
Президентът на Руската федерация по художествена гимнастика и главен треньор
Коментари Харесай

"Негодниците си гукат": Русия отново обвини съдиите в художествената гимнастика

Президентът на Руската федерация по художествена гимнастика и основен треньор на националния тим Ирина Винер-Усманова още веднъж се оплака от съдийството, този път на международното състезание в Япония. Тя не остана удовлетворена от това, че във финала на лента шампионка стана Алина Харнаско (Беларус), която изпревари с 0.05 звездата на Русия Дина Аверина, спечелила златните медали в другите три финала.

Нейната сестра Арина Аверина остана трета, а след финала двете подадоха тъжба, която беше отхвърлена.

Винер не беше удовлетворена от съдийството още преди този момент, като по време на финала на бухалки, до момента в който съдиите обсъждаха оценката на Дина Аверина, камерите снимаха по какъв начин споделя по техен адрес: " Виж какво става. Те седят и гукат още веднъж, нали? Отново тези негодници гукат. "

На бухалки Аверина стана шампионка, само че след финала на лента Винер още веднъж упрекна съдиите. Тя съпостави обстановката с олимпийските игри в Токио през август, когато се и в самостоятелната конкуренция, и при ансамблите, и съобщи, че Русия още веднъж е била ощетена. След олимпиадата в Токио от интернационалната федерация по гимнастика (FIG) оповестиха, че, а Русия.

След финала на лента на международното Винер упрекна шефа на техническата комисия по художествена гимнастика към FIG Наталия Кузмина, с която влезе в несъгласие още на игрите в Токио.

" Не знам какво се случва и какво да върша с Кузмина. Тя очевидно не можеше да преживее, че Русия ще има четири златни медала. Тя направи по този начин, че Дина да не вземе златото, всичко стартира още сутринта. Подадохме контестация, само че не беше призната. Арина също направи всичко съвършено, Дина - просто ужасно, само че ѝ понижиха оценката. Нямам нищо срещу момичето, само че Кузмина продължава да си прави работата ", сподели Винер.

Тя чака сходно нещо от съдиите и във финала в самостоятелния многобой в събота.

" Може ли беззаконието, което се случи на олимпийските игри, да бъде повторено? На олимпиадата бяха изпратени особено съдии за това. Експерти от разнообразни страни идват на шампионата на планетата, не чакам да са по този начин програмирани като сътрудниците им на олимпиадата. Но, несъмнено, невероятно е да кажем с безспорна сигурност ", разяснява Винер.

Тя съобщи, че следващият скандал с реферите е вбесил близначките. " Те желаят да се приготвят вярно за многобоя. Те мечтаят да се показват блестящо в многобоя и да сложат красива точка. Повярвайте ми, следващият скандал със съдиите ги вбеси. Мога да кажа единствено едно: колкото по-силни са хората, толкоз по-тежки тествания им се дават ", приключи Винер.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР