Президентът на Русия Владимир Путин разпореди прекратяване на огъня по

...
Президентът на Русия Владимир Путин разпореди прекратяване на огъня по
Коментари Харесай

Путин нареди Коледно примирие и спиране на огъня в Украйна за 36 часа

Президентът на Русия Владимир Путин разпореди преустановяване на огъня по цялата линия на прикосновение в зоната на бойните дейности от 12:00 ч. на 6 януари до 24:00 ч. на 7 януари, заяви пресслужбата на Кремъл, базирайки се на указа на президента.

„ Вземайки поради апела на Негово Светейшество патриарх Кирил, подреждам на министъра на защитата на Руската федерация да вкара от 12:00 часа на 6 януари т.г. до 24:00 часа на 7 януари т.г. режим на преустановяване на огъня по цялата линия на военните дейности на страните в Украйна ”, се споделя в текста на документа.

Украйна дефинира предлагането като агитация. 

 „ Въз основа на обстоятелството, че в регионите на военните дейности живеят огромен брой православни, призоваваме украинската страна да разгласи преустановяване на огъня и да им разреши да участват на богослуженията на Бъдни вечер, както и на Рождество Христово ”, се споделя още в напътствията.

Патриарх Кирил предложи помирение от обяд в петък до среднощ в събота локално време. Руската православна черква, която употребява античния Юлиански календар, чества Коледа на 7 януари - по-късно от Григорианския календар - макар че някои християни в Украйна също означават празника на тази дата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР