Президентът на Русия Владимир Путин предостави допълнителни улеснения за граждани

...
Президентът на Русия Владимир Путин предостави допълнителни улеснения за граждани
Коментари Харесай

Путин улесни още повече вземането на руско гражданство от граждани на Украйна

Президентът на Русия Владимир Путин даде спомагателни удобства за жители на Украйна да получават съветско поданство по съкратената процедура, заяви съветската секция на Би Би Си.

В края на април президентът на Руската федерация издаде декрет, с който дава правото да получат съветски паспорт по бърза процедура поданици на " обособени региони " на Донецката и Луганската области. Фактически е ставало дума за жителите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска републики, разяснява медиата.

Сега президентът с нов декрет отстранява израза " обособени региони " като по този метод уголемява базата и дава опция съветски паспорт бързо да вземат и жителите на региони, които са под контрола на Киев, както и украинци, живеещи в Русия, разяснява Би Би Си. Това значи, че заявките ще се преглеждат в период до три месеца като от заявителите няма да се изисква да потвърждават, че са живели в Русия в продължение на 5 г, нито ще поставят наложителния при други условия изпит.

Обяснението е в " огромния интерес ". По данни на " Комерсантъ " към 17 юли, представени и от Би Би Си, от април до момента по съкратената процедура са взели съветско поданство 10 хиляди души, 30 хиляди са молбите, а настрана са кандидатствали 20 хиляди притежатели на " различен миграционен статус ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР