Президентът на Русия Владимир Путин предложи промяна в подоходното облагане

...
Президентът на Русия Владимир Путин предложи промяна в подоходното облагане
Коментари Харесай

Путин вдига данъците на най-богатите руснаци

Президентът на Русия Владимир Путин предложи смяна в подоходното облагане в страната, от която най-силно ще бъдат наранени най-богатите жители на федерацията. В извънредно дълго телевизионно послание към нацията през днешния ден президентът разгласи, че се обмисля от 1 януари 2021 година да бъде въведена ставка от 15% за приходите над 5 млн. рубли (€64 000) годишно. До тази сума ще продължи да важи ставката от 13%, въведена като плосък налог през 2001 година Занапред с 15% ще се полза единствено горницата над избраната граница.

Очакванията са новият налог да вкара в бюджета спомагателни 60 милиарда рубли (€771,7 млн.). От изявлението на Путин стана ясно, че събраните изключителни средства ще бъдат насочвани целево за лекуването на деца с редки болести. Решението за това по какъв начин тъкмо ще се разпределят тези спомагателни суми ще бъде взимано от специфични публични препоръки, включващи лекари и обществени персони.

Същевременно Путин предложи фрапантни данъчни облекчения за високотехнологичните компании. Данъкът върху облагата на компаниите от IT-сектора в Русия в бъдеще ще бъде свален от 20% на 3%, а осигурителните вноски за чиновниците им ще бъдат понижени от 14% на 7,6%.

Като част от обществените ограничения против пандемията от ковид Путин заяви, че през юли всяко семейство ще получи по 10 000 рубли (€130) за всяко дете под 16-годишна възраст. Ако някой от двамата родители в такова семейство е изгубил работата си, семейството ще бъде в допълнение подкрепено от страната с по 3000 рубли (€40) на дете през юли и август.

" Епидемията към момента не е завършила - обърна се Путин към нацията. - Трябва още да се борим, с цел да потиснем тази зараза. Но животът желае своето, той се връща към естествения си ход, в естествен темп. Да, на всеки в този момент са се струпали доста задания и паники, които ще бъдат решени в близко бъдеще вкъщи и на работа. Сигурен съм, че дружно ще решим всички зародили проблеми, ще наваксаме, ще преодолеем както краткотрайни, по този начин и всевъзможни други компликации. Вече доказахме, че сме в положение да създадем това. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР