Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за пролетния набор

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за пролетния набор
Коментари Харесай

Путин свиква пролетния набор в армията

Президентът на Русия Владимир Путин подписа декрет за пролетния набор в съветските въоръжени сили . Документът е оповестен в четвъртък на формалния портал за правна информация, предава ТАСС.

" Да се извърши от 1 април до 15 юли 2022 година наборът на жители на Руската федерация на възраст от 18 до 27 години, които не са в запаса и подлежат на набор за военна работа, в бройка от 134 500 души ", се споделя в указа. Това е по-малко от предходната пролет, когато 134 650 души бяха призовани в съветските въоръжени сили.

Указът планува и освобождение от военна работа на бойци, матроси, старшини и сержанти, чийто период на военна работа е изминал .

По-рано съветският министър на защитата Сергей Шойгу разпореди да стартира изпращането на повиквателни на наборните военнослужещи във войските в края на май. Той акцентира, че съветските жители, изпратени на военна работа напролет, няма да бъдат изпращани в горещи точки, а всички военнослужещи от миналогодишния пролетен набор ще бъдат трансферирани в запаса след приключване на службата им и върнати по домовете им.

Тазгодишният набор е първият от руската военна интервенция в Афганистан и войните в Чечения, който се привиква по време на водене на дейни военни дейности.

Припомняме, че, че в Украйна са били изпратени наборни военнослужещи, макар, че това няма да се случи. Според информациите съветският президент е бил доста засегнат, откакто е научил за това.

" Преди , по напътствие на Върховния главнокомандващ, президента на Русия Владимир Путин, всички командири на части от въоръжените сили получиха указания изрично да изключат наборните военнослужещи от всевъзможни задания в Украйна. Президентът Путин е осведомен за осъществяването на това напътствие ", сподели на 9 март представителят на съветския президент Дмитрий Песков пред кореспонденти.

, че наборници въпреки всичко са били изпратени в Украйна. Днес съветското министерство на защитата призна " няколко обстоятелството за наличието на наборни бойци в частите на съветските въоръжени сили " в Украйна.

През Първата Чеченска война, водена в интервала 1994-1996 година Русия заяви публично за 5732 убити или изчезнали военнослужещи, а през Втората чеченска война (1999-2000 г.) - за 7425 убити или изчезнали военнослужещи.

В Афганистанска акция (1979-1989 г.) Съветският съюз признава за 14 453 убити и 53 753 ранени руски военнослужещи, като би трябвало да се означи, че включително се включват военнослужещи от всички някогашни руски републики.
 Русия регистрира стадий първи от войната приключен и призна за 1351 убити
Русия регистрира стадий първи от войната приключен и призна за 1351 убити

Украинските въоръжени сили са понесли съществени загуби, твърди съветското МО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР