Президентът на Русия Владимир Путин награди американския актьор Стивън Сегал

...
Президентът на Русия Владимир Путин награди американския актьор Стивън Сегал
Коментари Харесай

Путин награди Стивън Сегал с орден на Дружбата

Президентът на Русия Владимир Путин награди американския артист Стивън Сегал с медал на Дружбата, съобщи ТАСС, цитирайки декрет на съветския държавен глава. Отличието се присъжда на американския артист, специфичен представител на съветското външно министерство за руско-американските филантропични връзки, за огромния му принос в развиването на интернационалното културно и филантропично съдействие ", се споделя в указа.

Американският артист се води в Русия като " специфичен представител на съветското външно министерство за филантропичните връзки със Съединени американски щати и Япония " и е член на партията " Справедлива Русия - За истината ".

Стивън Сегал е една от най-популярните екшън звезди през 80-те и 90-те години на предишния век, прочут с функциите си във филми като " Труден за ликвидиране " и " Под блокада ", който нееднократно е засвидетелствал поддръжката си за Владимир Путин. Той получи съветско поданство през 2016 година, а паспортът му беше връчен персонално от президента на Русия на среща, излъчена по малкия екран.

Орденът на Дружбата е държавно отличие на Руската федерация. Учреден е с декрет на президента Руската Федерация на 2 март 1994 година

Предшественик на ордена по руско време е Орденът за дружба на народите, основан през 1972 година

Орденът на дружбата се връчва на жители на Руската федерация, както и на жители на непознати страни за особени заслуги в укрепването на мира, дружбата, съдействието и взаимното съгласие сред народите; за плодотворна активност в региона на доближаването и взаимното обогатяване на културите на народите и националностите,

Активни старания за опазване, обогатяване и разпространение на културното и историческото завещание на Руската федерация. Както и за триумфи в индустрията, селското стопанство и други браншове на стопанската система. Продуктивни действия в развиването на науката, образованието, опазването на здравето и културата и др.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР