Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски заяви в Брюксел,

...
Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски заяви в Брюксел,
Коментари Харесай

Пендаровски: Подготвени сме веднага да седнем на масата с България!

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски съобщи в Брюксел, че страната е готова незабавно още веднъж да седне на преговорната маса с България, с цел да се реши двустранният спор и да се отвори пътят към Европейски Съюз, заяви кореспондентската на МИА в Брюксел, написа " Слободен щемпел ".

Пендаровски през днешния ден имаше срещи с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, ръководителя на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел, ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли, еврокомисаря по разширението Оливер Вархей, съобщи Българска телеграфна агенция.

На срещите, както съобщи Пендаровски, най-голяма част от диалозите била отдадени на разногласието с България, заради който Република Северна Македония не може да организира първата междуправителствена конференция с Европейски Съюз, без значение от позитивното решение за начало на договаряния, признато преди повече от една година в Европейски Съюз.

Ние сме готови още през днешния ден да се върнем на масата, само че с известните червени линии в договарянията, съобщи Пендаровски.

Той сподели, че казусът е, че изборите в България са приключили без явен победител и евентуално ще има нови избори през юли, а до тогава ще има служебно държавно управление, което няма легитимност да взима решения.

Според Пендаровски в този момент е належащо да се разпознава договарящ от българска страна, без значение дали става дума да обособен човек, институция или държавно управление.

Зависи единствено от България, съобщи Пендаровски, представен от " Слободен щемпел ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР