Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски не очаква в

...
Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски не очаква в
Коментари Харесай

Македонският президент: България показва, че не може да излезе от времето на Тодор Живков

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски не чака в идващите няколко седмици да се реализира контракт с България, с което да се деблокира пътят на Северна Македония към Европейски Съюз, оповестява в. " Слободен щемпел ".

Той счита, че България фрапантно е трансформирала политиката си към неговата страна през миналите няколко месеца. С такава политика съгласно Пендаровски България демонстрира, че не може да излезе от времето на Тодор Живков, написа скопският вестник, цитирайки изявление на Пендаровски пред ТВ 24, съобщи Българска телеграфна агенция.

Все отново съгласно Пендаровски би трябвало да продължи да се търси решение, само че единствено посредством научни и исторически обстоятелства, а не с политика. Реални шансове не съществуват. Някакви минимални шансове съществуват, само че действителни, огромни, за жалост няма, уточни президентът на Северна Македония.

Пендаровски сподели, че политиката на България за блокиране на страната в напредъка към участие в Европейския съюз не се поддържа от нито една членка на Европейски Съюз. Информациите, които имаме от Брюксел, както акцентира Пендаровски, сочат, че нито една страна или общественик не поддържа ветото на публична София за старт на договарянията на Северна Македония за участие в Европейски Съюз, написа скопският вестник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР