Президентът на Република България Румен Радев участва в тържественото събрание,

...
Президентът на Република България Румен Радев участва в тържественото събрание,
Коментари Харесай

Радев пита политиците готови ли са да заложат себе си, както пилотите на изтребители

Президентът на Република България Румен Радев взе участие в тържественото заседание, отдадено на 20-годишнината от основаването на Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система (ВУСИ) в град Пловдив. В своето послание той изрази утвърждението си към университетското управление за развиването на настоящи и перспективни специалности, съобразени със актуалните провокации в региона на сигурността и стопанската система, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Вие сте създали верния избор на специалности, които дават отговор на потребностите на времето ", акцентира Радев, алудирайки на настоящите тематики на препоръките на Европейски Съюз и други значими интернационалните конгреси. Президентът акцентира смисъла на подготвените експерти, които могат да проучват и реагират съответно на динамичните промени и геополитическите провокации, с които се сблъсква светът.

Радев подчертава на значимостта на цялостното схващане на националната сигурност, която преминава оттатък обичайните аспекти на военна и полицейска отбрана , и включва икономическа непоклатимост, стабилно развиване и съгласуваност сред всички браншове на ръководството.

Специално внимание той обърна и на обстановката в Украйна, като означи, че спорът там се е трансформирал във война на безсилие, което слага акцент върху значимостта на логистичния потенциал и ръководството на икономическите запаси в подтекста на националната сигурност .

В рамките на тържественото заседание, отдадено на двадесетата годишнина от основаването на Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система в Пловдив, президентът Румен Радев разяснява ролята и отговорността на политиците към страната и обществото.

С препратки сред военния и политическия дълг, президентът акцентира саможертвата, която водачите на изтребители вършат за страната си по време на всеки собствен полет. " Преди всеки полет водачът на изтребител неизбежно залага живота си и благоденствието на своето семейство в името на страната и нашето общество, " сподели Радев.

Президентът счита, че българските политици би трябвало да демонстрират същата посветеност и всеотдайност: " Дали българският политик прави същото или противоположното, ние сме гледали разнообразни образци . " Той изрази вяра, че в бъдеще страната ще може да разчита на от ден на ден политици, които поставят богатството на България и обществото над персоналните си ползи, по този начин както залагат себе си водачите на изтребители.
 Радев уважи починалите български войни, само че не разяснява настоящите кавги
Радев уважи починалите български войни, само че не разяснява настоящите кавги

Проведе се заупокойна панахида в памет на починалите български воини във войните за национално обединяване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР