Президентът на първодивизионният испански Райо Валекано Раул Мартин Преса отправи

...
Президентът на първодивизионният испански Райо Валекано Раул Мартин Преса отправи
Коментари Харесай

Президентът на испански клуб: При последното ни изпадане от Примера наш защитник игра съмнително

Президентът на първодивизионният испански Райо Валекано Раул Мартин Преса насочи самоуверено обвиняване, що се отнася до последното изпадане на клуба от Примера дивисион, което беше през сезон 2015/16. Той съобщи, че “един защитник” и “служители на клуба, чийто професионализъм не е бил максимален” са работили “съмнително” в мач против Гранада от Ла Лига във въпросния сезон. Думите му пристигнаха на представянето на новия ментор на Пако Хемес, който водеше тима и тогава.

“Мога да потвърдя сигурно. Пако беше предан до последния си мач отпред на Райо, който беше победа с 3:1 над Леванте, само че страдание случилото се на “Ел Молинон” (победа на 17-ия Спортинг Хихон с 2:0 против играещия за нищо Виляреал - б.р.) - нещо, което не биваше да става в един чист спорт, ни води в Секунда дивисион. До този ден отговорността и лоялността му бяха оптимални и по тази причина в този момент е тук. Отговорност и преданост, които хора с власт в клуба във въпросния миг нямаха и по тази причина, до момента в който аз съм тук, в никакъв случай няма да се завърнат. Но този господин имаше оптималната отговорност, интеграция и чест с клуба. Други хора ги нямаха, само че Пако Хименес сигурно ги имаше. Нещо повече, преди да си тръгне той предложи да продължи да води отбора и в Секунда, само че не постигнахме сделка. Изпълни контракта си и беше свободен да не остане и да отиде другаде, само че не стори нищо неверно. Точно противоположното.

El presidente reaviva el debate sobre el último descenso del Rayo Vallecanohttps://t.co/T0StY8aNuQ
— AS (@diarioas) March 21, 2019 Говорят за полезностите на клуба, а те се състоят в това да се борим до последните капки пот и кръв в телата ни, макар че изпадаме в долната дивизия. Ако ще изпадаме, би трябвало да бъде по този метод. Ако ще изпадаме, би трябвало да е като против Спортинг. Тогава се изправихме против пряк противник, изравнихме му на два пъти и ударихме две греди, и то като посетители. Изправяме се обаче против различен пряк конкурент, който ни повежда с два гола след съмнителни дейности на наш състезател. Обичам да приказвам ясно. Това се случи в мача в Гранада. Върнахме се в дуела, само че поради пропуските в края не взехме точките. И след всичко случило се на “Аноета” (загуба с 1:2 от Реал Сосиедад в предпоследния кръг - б.р.), когато ударът на Манучо трябваше да е с метър и 20 см. по-надолу…, само че загинахме, борейки се. Ако Райо изпадне, би трябвало да е по този начин. Не можем да изпаднем с тези 40 минути без удар оня ден против Виляреал или 26-те против Хетафе”, съобщи Преса. В момента отборът е 19-и в Ла Лига, на шест точки от избавителното 17-о място.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР