Протестите на жителите от столичния квартал Горубляне продължават и днес

...
Протестите на жителите от столичния квартал Горубляне продължават и днес
Коментари Харесай

Квартал Горубляне излезе отново на протест пред Столична община

Протестите на жителите от столичния квартал " Горубляне " не престават и през днешния ден пред постройката на Столичната община на ул. " Московска " 33, като упорстват за среща с общинарите. Това предават от Българска национална телевизия.

Председателят на СОС Цветомир Петров е слязъл при тях и ги е поканил на диалози.

Сред техните претенции е правенето на план за канализация на квартала. Протестиращите желаят да знаят също за какво не стартира построяването на линеен парк около река Искър от " Горубляне " до Панчарево. Не одобряват, че Столичната община не може да откри време за срещи с тях по тематиките, които ги засягат. По въпроса за дарените земи на горублянци те упорстват незабавно да стартира планиране на булеварди, учебно заведение, детски градини и паркове в региона.

Допълнително, жителите от " Горубляне " питат още:
Защо Столичната община е спряла проектирането на бул. " Крайречен ", който ще облекчи доста трафика по " Самоковско шосе " и целия регион " Панчарево "? Защо Столична община не съгласува готовите планове за канализация в квартала и не издава позволение за градеж? За да пренасочва парите ли? Защо Столичната община дава обещание общински парцели за заменки, вместо да извърши задължението си по член 10б от ЗСПЗЗ - компенсации за приетите ни, като благосъстоятелност, само че не възобновени в действителни граници парцели? До по кое време ще плащаме налози и такса боклук за парцели, които не можем да употребяваме?
Председателят на СОС е поел ангажимент да запознае виновните общински институции с проблемите.

Ако няма чуваемост, горублянци заплашиха, че от юни стартират всекидневно затваряне на бул. " Цариградско шосе " през работни дни от 18.30 часа.

Припомняме, че митингите на поданици от квартал " Горубляне " са чести , защото настояванията им към момента не намират отговор от СОС. В края на април те откъм Автомагистрала " Тракия ", като упорстваха за същите проблеми, поради които излязоха и през днешния ден.
 Шефът на СОС прати Борис Бонев да види по какъв начин кипи ремонтът на тротоар в Горубляне
Шефът на СОС прати Борис Бонев да види по какъв начин кипи ремонтът на тротоар в Горубляне

Тази година са обезпечени средства за 14 пъти повече тротоари в столицата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР