Президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе и почти

...
Президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе и почти
Коментари Харесай

София ще е домакин на първата за новия олимпийски цикъл световна купа по паркур



Президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе и съвсем целият Изпълнителен комитет на централата ще бъдат публични посетители на първата за новия олимпийски цикъл международна купа в най-новата гимнастическа дисциплинираност – паркур. Домакин на конкуренцията, при която състезателите преодоляват трудности само благодарение на личното си тяло, от 9 до 12 септември ще е пространството пред Националния замък на културата в София.

Заявка за присъединяване в надпреварата са подали над 75 спортисти от 23 страни. България ще бъде показана от четирима мъже (Мартин Димитров, Йоан Досев,  Алек Раев и Лъчезар Захариев) и от една жена – Стела Паунова.

Програмата планува на 9 септември да се проведат формалните тренировки. На 10 и на 11 до обяд ще се състоят квалификациите, а финалите ще са на 11-и следобед и на 12 септември.

Организатори на надпреварата са Българската федерация по гимнастика и Международната федерация по гимнастика благодарение на Министерството на младежта и спорта и на Столичната община. Огромна поддръжка при подготовката уредниците получиха от компанията за производството на спортно съоръжение Walltopia, както и от Nestle България, Coca Cola България, Refan, Кенар, Petrol, Under Amour.

Кръгът от международната купа ще се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. Входът за фенове ще е свободен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР