Президентът на Косово Хашим Тачи назначи съдия, избягал от Сърбия

...
Президентът на Косово Хашим Тачи назначи съдия, избягал от Сърбия
Коментари Харесай

Косово назначи бежанец от Сърбия за конституционен съдия

Президентът на Косово Хашим Тачи назначи арбитър, избягал от Сърбия в Косово, за член на конституционния съд на страната, оповестява Ройтерс.

Въпросният магистрат е бил наказан в дело за корупция.

Номинираният от депутатите-етнически сърби Радомир Лабан бе утвърден с гласоподаване от Народното събрание през май, само че Тачи бе предизвестен от опозицията да не го назначава преди прекосяването на всички съответни инспекции.

„ Той към момента е търсен от управляващите в Белград. Има алена бюлетина за предаването му от Интерпол и в случай че излезе от страната името му ще се появи на всяко летище “, съобщи почитан полицейски източник от Косово.

От президентството на страната оповестиха без спомагателни детайлности за назначението на Лабан. Той ще бъде един от деветте съдии в органа, запълвайки позицията отделена за малцинствата в страната. Според сръбските управляващи Лабан е наказан през 2011 година за шест години затвор по обвинявания в корупция като чиновник на митниците на страната. Първоначално той изкарва половината си присъда в досъдебно задържане сред 2006 и 2009 година След процеса той е краткотрайно освободен преди да излежи останалата част от нея, само че вместо това той бяга в Косово.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР