Президентът на Испанската футболна федерация Хавиер Тебас отправи остра критика

...
Президентът на Испанската футболна федерация Хавиер Тебас отправи остра критика
Коментари Харесай

Президентът на Ла Лига скочи на ПСЖ за потъпкването на „Финансовия феърплей“

Президентът на Испанската футболна федерация Хавиер Тебас насочи остра рецензия към френския ПСЖ за трансферната политика на клуба и нежеланието на ФИФА и Лига 1 да наложат рестриктивните мерки, планувани от „ Финансовия феърплей “.

„ Разбира се, че подлагам на критика ПСЖ, само че този клуб сигурно не печели толкоз пари, че да има подобен състав. Всичко води до деформиране на европейските шампионати. Как ПСЖ може да изясни, че има тим за съвсем €600 млн. Ставате първенец на Франция и вземате €45 млн. Това е изцяло невероятно! “, разяснява Тебас пред L'Equipe.

Той съобщи още, че е изпратил покана към ръководители във Френската футболна федерация и президента на „ парижани “, с цел да разясняват формалните данни, в които математиката, съгласно испанеца, не излиза.

Хавиер Тебас е шокиран от спонсорските контракти в Пари Сент Жермен, които се одобряват с лека ръка. Той ги съпостави с тези на Манчестър Юнайтед, а разликата е от цели 40% в интерес на френския отбор. В същото време „ алените дяволи “ са световен бранд, които се употребява с една от най-големите фенски бази по целия свят.

Именно Тебас бе измежду главните виновници Лионел Меси да напусне Барселона, тъй като той наложи тежките ограничавания върху бюджета на клуба, с цел да не може аржентинецът да подпише следващия си мултимилионен контракт. А след това той се озова в ПСЖ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР