Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер приветства днес в двореца Белвю

...
Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер приветства днес в двореца Белвю
Коментари Харесай

Посещението на Чарлз III в Берлин отваря нова глава в отношенията между Германия и Великобритания

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер приветства през днешния ден в двореца Белвю английския крал Чарлз III за това, че е избрал Германия за първото си държавно посещаване като монарх и го дефинира като " значим жест за германско-британските връзки ".

" Днес, в деня, в който преди шест години Англия стартира излизането си от Европейския съюз, ние отваряме нова глава в нашите връзки ", сподели Щайнмайер в речта си, в която приветства Чарлз и кралицата-консорт Камила.

Днес малко преди 14:00 ч. самолетът с английския крал Чарлз III кацна в Берлин, където стартира първото му държавно посещаване като монарх, заяви Агенция Франс Прес.

Крал Чарлз трябваше да посети първо Франция, само че поради продължаващите митинги против пенсионната промяна в страната Бъкингамският замък анулира визитата, което трябваше да стартира в неделя.

Докато кралят и кралицата-консорт правеха къса разходка пред Бранденбургската врата, група възпитаници се оказа в непосредствена непосредственост до кралските особи, заяви Би Би Си.

Тийнейджърите от Гимназия " Георг Бюхнер " пристигнаха да видят кралското семейство, защото са учебно заведение със мощен акцент върху проучването на британски език.

Това, което не чакаха, беше да могат да беседват с краля толкоз свободно и елементарно, колкото се оказа.

Кралят се спря пред тях и попита една ученичка за рождения ѝ ден, друга за времето и беседва с групата по отношение на проучването на британски език.

Елена - една от тези, които разговаряха с краля, показа, че въобще не е предполагала, че ще се приближат толкоз покрай него и че е треперела след прекарването. /БГНЕС

Берлин / Германия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР