Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер бе преизбран днес на поста,

...
Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер бе преизбран днес на поста,
Коментари Харесай

Меркел подкрепи втори мандат на президента на Германия

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер бе избран отново през днешния ден на поста, съобщи ДПА.

Той получи 1045 гласа от общо 1437 при гласуването в Федералното заседание, заяви председателката на Бундестага Бербел Бас.

Федералното заседание е специфичен парламентарен орган, който се събира за избирането на президент. Състои се от депутати от Бундестага и представители на 16-те немски провинции. В него този път се включиха и като пратеници на районите някогашният канцлер Ангела Меркел, известният в страната вирусолог Кристиян Дростен, треньорът на националния тим по футбол Ханзи Флик, астронавтът Александър Герст.

Това не беше непредвиден резултат, защото Щайнмайер получи поддръжката на главните партии в страната - Социалдемократическата партия на Германия, Християндемократическия и Християнсоциалния съюзи, Зелените, Свободната демократическа партия.

Малки обединения предложиха лични претенденти - "Алтернатива за Германия " уточни Макс Оте за поста държавен глава, който получи 140 гласа, Лявата партия - Герхард Траберт (96 гласа), а "Свободните гласоподаватели " - Стефани Гебауер, за която гласоподаваха 58 от членовете на Федералното заседание. Шансовете техните номинации въобще да съберат сериозна поддръжка не бяха обсъждани съществено даже и първоначално.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР