Президентът на Франция Еманюел Макрон е заразен с коронавируса, съобщиха

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон е заразен с коронавируса, съобщиха
Коментари Харесай

Макрон е с коронавирус


Президентът на Франция Еманюел Макрон е инфектиран с ковид, оповестиха от Елисейския замък. Държавният глава си е направил няколко теста още при появяването на първите признаци, говорещи за болест.

Макрон ще се самоизолира за седем дни и ще работи отдалечено, се споделя още в известието. Той анулира и всички идни пътувания, включително и планувана аудиенция в Ливан.

Съпругата на френския президент - Брижит Макрон, се е самоизолирала, въпреки да няма никакви признаци на Covid-19, оповестиха през днешния ден от канцеларията ѝ.

Тъй като министър председателят Жан Кастекс се явява контактен на президента, той също ще се самоизолира.

Припомняме, че в края на предходната седмица Макрон бе на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел, а през вчерашния ден се срещна с премиера на Португалия. В понеделник пък на посещаване в Париж бе испанският премиера Педро Санчес. От кабинета му в Мадрид оповестиха, че Санчес ще се самоизолира до 24 декември.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел ще се сложи под карантина, откакто е общувал с Макрон последно в понеделник, заяви представител на институцията.

Британският министър председател Борис Джонсън изпрати благопожелания на френския държавен глава, след известието за позитивната му проба за Covid-19. Съжалявам да чуя, че приятелят ми Еманюел Макрон е дал позитивна проба за ковид. Всички ти желаем скорошно възобновяване ", написа Джонсън в Туитър, като разгласява текста и на френски.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР