Президентът на Финландия Саули Нийнистьо заяви, че не вярва страната

...
Президентът на Финландия Саули Нийнистьо заяви, че не вярва страната
Коментари Харесай

Финландия: Няма да има пробив за НАТО преди септември

Президентът на Финландия Саули Нийнистьо съобщи, че не има вяра страната му да се причисли към НАТО преди септември. Президентът се причисли към участниците в договарянията, декларирали по-рано, че малко евентуално е реализиране на съглашение с Турция преди срещата на върха на НАТО в Испания идната седмица.

Финландският президент Саули Нийнистьо, говорейки пред финландската държавна телевизия YLE, се спря на хода на диалозите с Турция по отношение на участието на страната в НАТО.

Като акцентира, че Турция не е отстъпила от настояванията си, Нийнистьо съобщи: " Въпреки това в диалозите има прогрес и те не престават. Не имам вяра, че ще се споразумеем с Турция на срещата на върха на НАТО в Испания. Не мисля, че ще влезем в НАТО преди септември ".

В изказване за формалната осведомителна организация ТТ шведският външен министър Ан Линде разяснява договарянията на НАТО сред Турция и Швеция, които се организираха през вчерашния ден в Брюксел.

Линде съобщи, че диалозите са били градивни и най-важното обръщение от тях е, че те ще продължат. " Подготвени сме тези договаряния да лишават доста време “, добави министърът, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР