Президентът на ФИФА Джани Инфантино направи интересен паралел между бившият

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино направи интересен паралел между бившият
Коментари Харесай

Марадона или Меси предпочитат във ФИФА?

Президентът на ФИФА Джани Инфантино направи забавен паралел сред някогашният футболист на Аржентина Диего Марадона и актуалната звезда на "гаучосите " Лионел Меси.

Според Инфантино, в случай че желае да настигне Марадона, Меси би трябвало да завоюва международна купа. Марадона стори това през 1986-та.

"Марадона съвсем еднолично печелеше трофеи, играеше определяща роля. Той в действителност бе вълшебник на терена. Според мен би трябвало да почитаме всичко, което Диего е направил за футбола. Марадона ни накара да се влюбим във футбола, без да сме почитатели на Аржентина или Наполи, " съобщи Инфантино.

"Меси също е невероятен състезател. И той написа историята на футбола - Марадона го правеше през 80-те и 90-те, а последните 10 години принадлежат на Меси. Разбира се, Марадона има международна купа, а Меси още не е направил сходно нещо. Но доста велики играчи не са печелили международна купа. А има и не толкоз велики, които са печелили. В това е хубостта на футбола, " сподели още Инфантино пред аржентинския La Nación.

Запитан дали чака Лео Меси да играе на Мондиал 2022, Инфантино уклончиво отвърна с възприятие за комизъм: "Възможно е. Той наподобява недостижим. Не се контузва, не боледува. Толкова е бърз, че даже да желаят, противниците му не могат да го ритат. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР