Президентът на ФИФА Джани Инфантино изрази голямо задоволство от световното

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино изрази голямо задоволство от световното
Коментари Харесай

Президентът на ФИФА: Това е най-доброто световно в историята

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Президентът на ФИФА Джани Инфантино изрази огромно удовлетворение от международното състезание в Катар и дефинира сегашния шампионат като " най-хубавия на всички времена ", в който е показан футбол от " най-високо равнище ".

" Изгледал съм всички мачове и мога да кажа напълно просто и напълно ясно - това бе най-хубавата групова фаза на международно състезание в историята. Това е доста обнадеждаващо за остатъка от шампионата ", сподели Инфантино във видео, оповестено на формалната страница на ФИФА.

" Мачовете са от най-високо равнище и се организират на прелестни игрища. Това го знаехме от дълго време. Но и почитателите, които ги посещават, са невероятни. На всеки мач има по над 51 000 души приблизително. Всеки ден по улиците на Доха има 2,5 милиона души по няколко стотин хиляди по стадионите. Всички те честват дружно, поддържат тимовете си, основават фантастична атмосфера, има чудесни голове и изненадите следват една след друга ", сподели още швейцарецът.

" Вече няма огромни и дребни тимове. Нивото сред всички е доста изравнено. За пръв път тимове от всички континенти доближиха до етапа на директните елиминации. Това демонстрира, че футболът се трансформира в световен феномен ", добави Инфантино.

Той разкри, че по данни на ФИФА досега над 2 милиарда души са гледали мачовете от международното състезание по малкия екран и е убеден, че до края на шампионата тази цифра ще доближи върха от 5 милиарда с достигането на най-важните срещи.

Ботев (Пд): Желко Копич благодари на клуба и почитателите, откакто бе освободен от служба

Освободеният старши треньор на Ботев (Пловдив) Желко Копич употребява обществените мрежи, с цел да благодари на футболния клуб и почитателите на " канарчетата " след раздялата с " жълто-черните ".

" Приключи моят ангажимент в Ботев (Пловдив). Дойдох в клуба, с цел да му оказа помощ да се отлепи от последното място в класирането, в което го заварих, и да реализираме положителни резултати. Заедно успяхме да го създадем. Изкачихме се от 16-а до 10-а позиция в подреждането, като спечелихме 19 точки в 14 мача с голова разлика 24:17. 

Искам да благодаря на всички в Ботев. На клуба, на футболистите и на почитателите искам доста триумфи в бъдеще, а на всички хора в България поисквам радостно посрещане на идните празници ", написа Желко Копич.

От пловдивския клуб оповестиха публично раздялата с хърватския експерт и показаха незадоволителни резултати и спорове в треньорския му щаб като съществени аргументи за прекратяването на неговия контракт. 

Очаква се в околните дни от Ботев да оповестят името на новия старши треньор на тима.

 

В Доха стартира работа по демонтажа на стадион " 974 "

В Доха стартира работата по демонтажа на стадион " 974 ", който беше хазаин на мачове от Световното състезание по футбол в Катар, оповестява ТАСС.

Стадионът, който е издигнат от транспортни контейнери, одобри седем срещи от Мондиал 2022. В сряда на него към този момент имаше строителна техника, която стартира да демонтира структурите. Работниците също започнаха да отстраняват плакати с логото на шампионата към периметъра на оборудването.

Много почитатели пристигнаха на стадиона, с цел да се снимат преди да бъде изцяло опустошен.

Последната среща, която се игра на " 974 " беше осминафиналната среща сред Бразилия и Република Корея на 5 декември, приключила с победа 5:1 за петкратните международни първенци.

Александър Везенков: Не считам да се отпущам

„ От психическа позиция успеха над Панатинайкос е доста значима за нас “, съобщи българският баскетболист на Олимпиакос Александър Везенков пред формалния уебсайт на гръцката лига. " Червено-белите " завоюваха дербито с 68:66 като хазаин, а Везенков осъществя 22 точки в мача.

„ Това няма да значи нищо, в случай че не останем съсредоточени, съществени и не даваме 100 % от себе си във всеки мач. Предстоят ни още доста срещи и би трябвало да продължим да побеждаваме, с цел да си осигурим домакинско преимущество за плейофите “, разяснява още българинът.

Попитан дали това е най-хубавият сезон в кариерата му досега, националът отговори: „ Чувствам се добре и пробвам да прогресирам във всеки един сезон, да бъда по-добър от предходния. Не считам да се отпущам, тъй като имаме решаващи месеци пред нас и желая да се показва по допустимо най-хубавия метод. Има още място за прогрес. Все още е декември. “

Новак Джокович стартира новия сезон в Аделаида

Сръбският тенисист Новак Джокович ще започва новия сезон на шампионата в Аделаида, който стартира на 1 януари, оповестяват международните организации.

Джокович ще се завърне в Австралия, съвсем година откакто беше депортиран от страната поради неналичието на имунизация против КОВИД-19.

Петият в международната класация сега, чиято възбрана за приемането на австралийска виза беше свалена от локалните управляващи през предишния месец, ще бъде един от четиримата играчи от топ 10, който са декларирали присъединяване в подготвителния шампионат преди Откритото състезание на Австралия (16-29 януари). Другите са канадецът Феликс Оже-Алиасим (6-и в света) и руснаците Даниил Медведев (7) и Андрей Рубльов (8). Британецът Анди Мъри, който има три трофеи от Големия шлем, също ще се включи.  35-годиният белградчанин победи на Финалния шампионат на АТП на осемте най-хубави през 2022 година през предишния месец в Торино. Той е любимец за спечелването на рекордна десета купа на Откритото състезание на Австралия, с което би се изравнил с лидера в класацията по титли от Шлема Рафаел Надал (Испания) с 22.   Джокович не съумя да пази купата си на " Мелбърн Парк " през предишния сезон поради имунизационния си статут, а в негово неявяване за повторно в кариерата си шампионската купа взе Надал.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР