Президентът на Фед на Бостън - Ерик Розенгрен предупреди, че

...
Президентът на Фед на Бостън - Ерик Розенгрен предупреди, че
Коментари Харесай

Розенгрен от Фед: Вредите за Китай от търговската война ще се отразят негативно и на останалите икономики



Президентът на Фед на Бостън - Ерик Розенгрен предизвести, че забележителните вреди, нанесени на китайската стопанска система от ескалацията на комерсиалното напрежение с Вашингтон, евентуално ще окажат инфектиран резултат върху другите нововъзникващи пазари и в последна сметка ще доведат до нежелателен резултат в самите Съединени щати.

" Ако стопанската система на Китай се забави, а тя е задоволително огромна стопанска система, това ще има косвени отрицателни последствия за Съединените щати ", уточни той в понеделник по време на конференция на Националната асоциация за бизнес стопанска система, оповестява " Уолстрийт джърнъл ". Според Розенгрен, фактът, че Китай е втората по величина стопанска система в света и е натоварена с задължения, значи, че всеки огромен стопански спад евентуално ще се разпростре отвън нейните граници.

Представителят на Федералния запас също по този начин означи, че има опция финансовите разтърсвания в Аржентина и Турция да се отразят и на други нововъзникващи пазари, както и на уязвими места в развитите стопански системи, където централните банки към момента не са почнали да преустановяват посткризисните стимулиращи ограничения.

Въпреки евентуалните проблеми в международната стопанска система, Ерик Розенгрен още веднъж повтори мнението си, че Федералният запас ще продължава да покачва последователно лихвените проценти в Съединени американски щати, до момента в който те станат " умереното рестриктивни " във връзка с вътрешния стопански напредък.

Това е първото изказване на Розенгрен, откогато Федералният запас увеличи краткосрочната си рента до диапазона сред 2,00% и 2,25% през предходната седмица. " Следя деликатно факторите, които биха могли да съставляват риск за продължаващата икономическа агресия в Съединени американски щати ", уточни той и добави: " Моята оценка обаче е, че най-вероятният излаз ще бъде този, при който пазарът на труда в Съединени американски щати ще продължава да се стяга, което значи евентуално повишаване на икономическите несъответствия, в това число и на инфлационния напън ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР