Президентът на БФС Борислав Михайлов коментира факта, че кандидатурата му

...
Президентът на БФС Борислав Михайлов коментира факта, че кандидатурата му
Коментари Харесай

Михайлов: Не е учудващо, че Левски ме издига, и ЦСКА трябва да ме подкрепи

Президентът на БФС Борислав Михайлов разяснява обстоятелството, че кандидатурата му за нов мандат изненадващо бе издигната от Левски. Според боса на футболната централа това в действителност не е толкоз изненадващо поради обстоятелството, че е някогашен състезател на „ сините”.

Левски издигна Боби Михайлов за президент на БФС

„ Аз съм извънредно удовлетворен и благодаря на управлението на Левски, че има доверие в мен. Според мен не е толкоз учудващо, тъй като въпреки всичко аз съм играл в Левски, и цялата ми фаимилия. Така че благодаря за доверието и се надявам да не ги разочаровам”, съобщи Михайлов, който е на мнение, че и ЦСКА би трябвало да го поддържа предвид на свършеното от него във връзка с лиценза на „ червените” преди година. „ Нормално по тази причина, което съм се опитал да направя, и те да ме поддържат, само че те си знаят.”

„ Според мен ще има и други клубове от всички равнища на българския футбол (които да поддържат кандидатурата му б.р.). Най-важното е на самия конгрес, ще се забележим на 16-и, живот и здраве.”



„ Аз не съм давал конференция, на следващия ден имам Изпълком, финален преди конгреса, в случай че има въпроси, ще ви бъде отговорено. Нормално е, когато има конгрес, има претенденти, да има интерес в обществото. Не влизаме в някакви персонални нападки, отговорихме на всички неистини от по този начин наречените претендент президент и неговия екип. Очевидно не са готови и не знаеха, че това от дълго време е направено от Българския футболен съюз. БФС продължава да бъде най-стройната спортна организация в България. Най-учудващото е, че съвсем единствено със лични старания тази година растежа на бюджета е 63%, това е нещо в действителност впечатляващо.”

„ Според мен 2017 бе по-скоро добра, на всички равнища имахме триумфи, забавно състезание, победихме Швеция, Холандия, триумфите на Лудогорец, триумфите на 19-годишните. Всички шампионати и шампионати, които администрираме, са на равнище. Има развиване и при съдиите, вършим семинари, развиваме женски футбол, футзал, футбол 5, 7, 9, извънредно сбит календар.”

„ Това е черешката на тортата (класиране за огромно състезание б.р.), само че има доста справедливи аргументи, Трудно се построяват нашите футболисти. Благодарение на това, че сме в Европа в кавички, се употребяват доста чужденци, което не е положително. Но по тази причина пък има Б група, където би трябвало да употребяват повече български играчи.”

„ Тези, които упрекват това управление на футболния съюз, че не се е класирал, да не не помнят, че са били треньори. Двама от екипа на Любо Пенев са били треньори и не са класирали тима. Така че дано всеки си носи отговорността и да си гледа в личната камбанария.”

„ Конгресът е по тази причина. Идват 550 делегата и избират техния претендент, индивидът, който те избират. Аз няма да давам конференции или да вървя по студията. Има и искрено платени публицисти. Предпочитам на хората да им кажа моята стратегия на самия конгрес. Надявам се това, което съм направил аз и екипа му, да им разреши да ми дадат доверие за още един мандат.”

А на въпрос, дали има горчилка от Любо Пенев предвид на обстоятелството, че двамата са някогашни съотборници от славните дни на националния тим, Михайлов разяснява: „ Горчилка не може да има. Ние не сме скарани. Когато беше треньор на националния тим, аз бях непосредствен до него. Условията му бяха едни от най-хубавите в България откогато има народен тим по футбол. Само ме изненадва някои негови изказвания, откакто той е бил три години тук и знае по какъв начин стоят нещата. Но това няма никакво значение.”

„ На процедура няма неточности. Това, че националният тим не се е класирал, са субективни и справедливи фактори. Един от тях са треньорите, той е бил един от тях, както и Пламен Марков. Грешки всеки прави, само че те са доста минимални на този мащаб от работа.”

„ Ще стават все по-тежки мачовете. Ще би трябвало да се свири ЦСКА-Левски пет пъти, по този начин се става арбитър. Дано оставят съдиите да отсъждат това, което виждат на терена. В Европа, когато свирят без напрежение, всички получават положителни оценки.”

А по отношение на формата на шампионата, Михайлов разяснява: „ Доволен съм и е хубаво, че когато се спряхме на този формат, го гласувахме за три години. Той ще бъде още една година и допускам, че щом и на вас ви харесва, съгласно мен е доста добър формат.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР