Президентът на БФ Волейбол Любо Ганев коментира и възможността Мартин

...
Президентът на БФ Волейбол Любо Ганев коментира и възможността Мартин
Коментари Харесай

Любо Ганев: Честитих на Мартин Стоев медала с младежите! Договорът му изтича през декември

Президентът на БФ Волейбол Любо Ганев разяснява и опцията Мартин Стоев, който разгласи, че се отдръпва от поста селекционер на младежите, да застане още веднъж отпред на представителния отбор.

" Чух се с Мартин, само че не сме говорили в този момент за това. Честитих му за медала с младежите, той от дълго време беше споделил, че желае да изкара четирите години с този тим, тъй като вижда капацитет в тях. Договорът му изтича през декември, само че като всеки треньор, той може да има и други визии. Може да желае да отиде треньор на някой тим в чужбина ", добави Ганев.
 Мартин Стоев и финландец са любимци за селекционер на България Мартин Стоев и финландец са любимци за селекционер на България
Президентът на федерацията разкри и дали Радостин Стойчев би работил със настоящето ръководство на централата и допустимо ли е да застане отпред на националния тим още веднъж.
 Мартин Стоев с първа публична изява след Евроволей 2022 Мартин Стоев с първа публична изява след Евроволей 2022
" Ако желаеме да вземем треньор от италианската Суперлига, би трябвало да платим наказателна клауза от 100 000 евро, което прави този избор съвсем неосъществим. Най-късно октомври би трябвало да решим кой ще е новият селекционер на България, с цел да може до 30 ноември федерацията да показа проект за действия на Министерството на спорта ".
 Петима претенденти за селекционер на България Петима претенденти за селекционер на България
От УС споделиха и един от причините, които сигурно ще натежат при избора за селекционер, без значение българин или чужденец.

" На базата, че познава българските играчи, той ще би трябвало да направи тим от тази младата вълна, която идва в този момент, плюс тези, които са в този момент можещи, играещи волейболисти. Само по този начин може да се реализира един добър резултат на европейското състезание и на олимпийската подготовка. "
 Президентът на БФВ: Всички евентуални треньори са били селекционери на национални тимове Президентът на БФВ: Всички евентуални треньори са били селекционери на национални тимове
Ганев приключи с това, че без значение кой ще застане отпред на мъжкия народен тим, през идната година за в никакъв случай не би трябвало да има гратисен интервал. Всеки, който избира да играе за националния тим, ще би трябвало да бъде част както от Лигата на нациите, по този начин и от европейското и олимпийската подготовка.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите дуели от волейболното Световното състезание 2022, онлайн, в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР