Президентът на Беларус Александър Лукашенко коментира затварянето на границата от

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко коментира затварянето на границата от
Коментари Харесай

Лукашенко негодува от решението на Русия да затвори границата с Беларус

Президентът на Беларус Александър Лукашенко разяснява затварянето на границата от страна на Русия сред двете страни, като съобщи, че ситуацията със болестта от новия ковид в страната е умерено, оповестяват съветските медии.

Решението за затварянето на гарницата беше оповестено по-рано през днешния ден от премиера на Русия Михаил Мишустин. По думите му Москва затваря границата с Беларус по отношение на разпространяването на коронавирусната зараза.
 Русия затвори границата с Беларус
Русия затвори границата с Беларус

Ние поредно, според от развиването на пандемията, закриваме границите си

" Стигна се до такава степен, че нашата родна Русия - наблягам - затвори границата с Беларус ", недоволства Лукашенко.

По думите му в Беларус ситуацията била относително спокойна, а в Русия " всичко се разклаща от ковид ".

" Така че кой от кого би трябвало да бъде затворен. Въпросът е риторичен ", добави многозначително беларуският президент.

Според него " светът е полудял около ковид ".

" Имаше и по-сложни вируси: и свински, и птичи, и атипична пневмония (SARS). Тогава те ахкаха и охкаха от кое място идва: в този момент, видите ли, медиите са отговорни за това, че те не отразяват проблемите. Вероятно този път медиите ще бъдат упрекнати след месец или два. Въпреки че има доста недоволства против тях ", сподели Лукашенко.

Според президента в Беларус реагират съответно на закани и лекарите от дълго време предприемали целенасочени ограничения . Лукашенко добави, че с изключение на Минск и огромните градове, обстановката с ковид не била толкоз проблематична за областите и регионалните центрове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР