Президентът на Алжир Абделмаджид Тебун потвърди намерението на страната да

...
Президентът на Алжир Абделмаджид Тебун потвърди намерението на страната да
Коментари Харесай

Алжирският президент: Разчитаме на квалифицирани млади хора за научен и икономически просперитет

Президентът на Алжир Абделмаджид Тебун удостовери желанието на страната да разчита на научните умения и капацитет на младежите в университетите в северноафриканктата страна, с цел да се обезпечи същинско начало на научно и стопански богат Алжир, съобщи локалната новинарска организация АПС.

При посещаване в неделя в Научния и софтуерен академични център „ Абделхафид Ихададене “ в нов град, в плануваната община Сиди Абдела, президентът Тебун означи, при диалог със студенти, излъчен по специфична стратегия на държавната телевизия, че Алжир ще разчита на този основен академични център, с цел да обезпечи в действителност " началото на проспериращ Алжир в стопанската система, науката и националната защита ".

Университетският център „ разрешава на Алжир да се откри на мястото, което заслужава и да постави завършек на външните упоритости, с помощта на настоящето потомство студенти, на които патриотизма наподобява на този, който са имали предците им, които се причислиха към революцията за избавление на страната “, добави той.

В тази връзка той предизвести за „ заплахите “, пред които е изправеня страната в Северна Африка. Народът би трябвало да се въоръжи „ със познания, технологии и да се стремим към широкомащабна цифровизация “, сподели Тебун.

„ Алжир ще сложи ново начало с помощта на младите националисти, които ще повдигнат родината ни на напред във времето “, сподели президентът в тирада, произнесена по случай Националния ден на студента. Държавата и нейните институции „ ще бъдат в тяхна услуга “, добави той.

По този мотив той приветства " огромните триумфи на Алжир в региона на висшето обучение и научните проучвания, които го слагат на едно от първите места в Африка, арабския свят и Магреб ".

След като изслуша изявленията и терзанията на студентите, президентът Тебун акцентира, че ще бъде обезпечена нужната финансова поддръжка за новаторските планове на квалифицираните младежи.

Президентът на републиката акцентира смисъла на напъните, полагани за необятното разпространяване на цифровизацията, като я дефинира като основа за развиването на всички браншове и построяването на мощна национална стопанска система с помощта на " точните и действителни данни, които тя дава и които способстват за обрисуване на вероятностите за развиване ", като означи, че „ Алжир е на прав път " в тази област.

„ 2027 година ще бъде преломна за бъдещето на страната. Ще преминем към един друг Алжир, в който няма да има невъзможни неща ", сподели той.

Той уточни, че управляващите приготвят „ Алжир на утрешния ден “, като акцентира значение на „ очертаването на нови вероятности посредством повсеместен обзор на всички браншове, в това число бранша на висшето обучение и научните проучвания “.

Президентът Тебун увери, че всяко решение, отнасящо се до младежта и студентите, няма да бъде прилагано без тяхното утвърждение посредством Висшия съвет по въпросите на младежта.

Президентът на републиката прикани младите квалифицирани хора да останат в страната и да служат на родината. Той се ангажира да даде всички нужни средства, с цел да обезпечи потреблението на младежките новаторски планове и реализирането им в интерес на страната.

В тази връзка той разпореди на министъра на висшето обучение и научните проучвания да изследва опцията за въвеждане на нови помощи за някои научни области, които сега са приоритет на страната.

„ Държавата ще продължи да поддържа студентите и да дава тези услуги, до момента в който се намерят други решения за по-добро ръководство в тази област, с опция за включване на частния бранш ", сподели Тебун, откакто изслуша студентските оферти по отношение на университетските услуги.

Той акцентира, че Алжир желае да даде всички университетски услуги на своите студенти. Алжирската юноша е политически зряла и се чака да отиде всеобщо до урните на идващите президентски избори.

Президентът похвали „ политическата зрялост на алжирската юноша, която осъзнава сложността на актуалната интернационална обстановка, белязана от заканите, пред които е изправена страната и които изискват от нея непрекъсната готовност и по-голямо присъединяване в политиката ".

Президентът Тебун изрази и вярата си младежите да вземат участие всеобщо в идните избори.

Той посочи другите разпореждания и насърчителни ограничения, подхванати за включване на младежите в политическия живот и вземането на решения, като най-важните от тях са улеснението на достъпа до виновни длъжности и отварянето на политическото поле и изчистването му от мръсни пари.

Той похвали бдителността на алжирската юноша против опитите да бъде заблудена.

„ Алжир се сблъсква с съпротива, тъй като взема свои лични суверенни решения и се оказва унищожителен за другите ", защото е „ модел за триумф " в района, уточни Тебун.

В умозаключение той акцентира, че опитите за дестабилизация на страната са били осуетени от установяването на същинска народна власт с конституционни основи и цели, отпред на които стои „ възстановяване на виталния стандарт на жителите, увеличение на покупателната им дарба и опазване на достолепието им ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР