Президентър Румен Радев пусна промените в закона за здравето, с

...
Президентър Румен Радев пусна промените в закона за здравето, с
Коментари Харесай

Радев пусна закона за здравето, но се закани да го даде на КС

Президентър Румен Радев пусна измененията в закона за здравето, с които бяха планувани текстове и ограничения за превъзмогване на последствията на изтичащото изключително състояние. В същото време той се закани да се сезира Конституционен съд с искане за анулация на негови правила.

Държавният глава Румен Радев неведнъж е призовавал виновните институции към планувано и управляемо излизане от изключителното състояние. Липсата на проект от страна на Министерски съвет докара до приемането на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето в последния вероятен миг и то с неразбираеми и спорни разпореждания, разгласи президентският прессекретариат.

За да не се прекъсва обществената и икономическа поддръжка за пострадалите жители и бизнеса в условия на рецесия, растяща безработица и загуба на приходи, президентът подписа декрет за обнародването на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето.

Следвайки поредната си позиция да пази Конституцията и главните права и свободи на жителите, президентът ще сезира Конституционния съд за избрани текстове, които са в несъгласие с Основния закон. Мотивите на президента ще бъдат оповестени в идващите дни, прибавят от президентството.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР