През зимния сезон основно ще разчитаме на българските гости да

...
През зимния сезон основно ще разчитаме на българските гости да
Коментари Харесай

Николова: Разчитаме на българските туристи

През зимния сезон главно ще разчитаме на българските посетители да изберат пътувания в страната и да поддържат бизнеса, както го направиха и през лятото. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред бизнеса във Велинград. На среща тя разиска настоящата обстановка в бранша и опциите за превъзмогване на усложненията, подбудени от коронакризата.

Важно е страната в лицето на Министерството на туризма и представителите на бизнеса да работят взаимно и координирано в търсене на благоприятни условия за поддръжка на бранша, уточни вицепремиерът, представена от ведомството. По думите ѝ единствено по този начин ще имаме работещи начинания и ще реализираме позитивни резултати.

Пред бизнеса Николова акцентира, че е основно да се запазят високите стандарти на хигиена и сигурност, точно гарантирането на сигурност на туристите ще е водещ фактор за осъществяване на зимен сезон 2020/2021. Спазването на санитарно-хигиенните наставления е главно изискване страната ни да резервира зеления щемпел за сигурност и хигиена, публикуван от Световния съвет за пътувания и туризъм, който подсигурява, че България е безвредна дестинация и съблюдава прецизно противоепидемичните ограничения, посочи вицепремиерът. Тя е била безапелационна, че контролът във връзка с ограниченията ще е непоколебим, показват от Министерство на регионалното развитие.

Николова добави, че се работи поредно, с цел да не се стига го затваряне на границите сред Балканските страни, които са съществени пазари през зимния сезон, като за задачата се води разговор на високо дипломатическо равнище.

Представителите на сектора осведомиха министъра за местата за настаняване сега, както и за равнището на резервациите за идващите седмици. Те показали, че все още понижението е осезаемо, само че се надяват да има повече записвания в последния миг както от българи, по този начин и от чужденци от прилежащите страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР