През зимния сезон човешкото тяло е особено податливо на заболявания,

...
През зимния сезон човешкото тяло е особено податливо на заболявания,
Коментари Харесай

Откажете се от тези храни през зимата, за да опазите здравето си

През зимния сезон човешкото тяло е изключително податливо на болести, защото имунитетът е отслабен заради липса на витамини. Поради тази причина би трябвало да бъдете изключително деликатни към вашето здраве и да се грижите за него. Важен фактор за поддържане на тонуса на цялото тяло е вярното хранене, което би трябвало да бъде съобразено с особеностите на зимния интервал.

Диетолози показаха тези категории артикули, които несъмнено няма да донесат никаква изгода през зимата за здравето и които би трябвало да бъдат изключени изцяло от вашето меню. Според тях, преди всичко би трябвало да се откаже от висококалорична храна с малко наличие на скъпи микроелементи. Такива артикули включват бързите храни и полуфабрикатите.
Ядете постоянно банани за закуска? Вижте по какъв начин въздейства това на тялото
Бананите са извънредно здравословни, само че също толкоз вкусни! Като начало е добре да знаете, че бананите съдържат доста значими пазител...

Експертите също по този начин поучават да се откажете от храна, която в допълнение охлажда тялото , т.е. от студени супи, цвекло или гаспачо.

Препоръчително е също по този начин да се погрижите да сведете до най-малко потреблението на сладкиши през зимата. Прекомерната консумация на сладко отслабва имунната система на индивида. През зимата вместо десерти е целесъобразно да включите в диетата си сезонни и горски плодове.

В студеното време би трябвало да намалите използването на алкохол , защото той има високо наличие на калории и забавя метаболизма. Освен това, алкохолът предизвиква подправено възприятие на апетит, заради което човек преяжда и доближава наднормено тегло.

През зимата човешкото тяло е насила да изразходва повече сила за стоплянето си. Съответно е нужна повече храна, с цел да се обезпечи тази сила. Това обаче не значи, че студовете оправдават потреблението на мазни и постоянно нездравословни храни.
За избистрен и здрав мозък яжте това най-малко един път седмично
Авторите на разбора, оповестен в списание „ Neurology “, са изследвали анкети за питателните привички и мозъчния ядрено-магни...

Експертите посочват седем здравословни и налични храни, които ще ви оказват помощ да останете здрави до пролетта.

Една от тези храни са сладките картофи. Отбелязва се, че макар че този артикул съдържа повече нишесте от елементарните картофи, той също е цялостен с хранителни субстанции. Сладките картофи са богати на фибри, витамин А и калий. Освен това, те са известни с опцията за подсилване на имунната система, понижаване на възпалението в тялото и възстановяване на храносмилането.

Друг нишестен зарзават, от който се нуждаете във вашата зимна диета, е ряпата. Тя е отличен източник на антиоксиданти, които могат да понижат риска от рак. Също по този начин, плодовете на ряпата са богати на витамин К, а листата са богати на витамин А. Редовната консумация на този артикул усъвършенства здравето на сърцето, укрепва костите и също по този начин оказва помощ за възстановяване на храносмилането.

Фурмите са богат източник на желязо, протеини, калций и доста други витамини за здравето и имунитета. Ядките се смятат за не по-малко потребни освен през зимата, само че и през цялата година. Особено се отличават бадемите и орехите. Те поддържат нервната система здрава през зимата, покачват инсулиновата сензитивност и предизвикват хубавичко сърдечна система с помощта на високото си наличие на витамин Е и омега мазнини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР