През зимата правилното здравословно хранене не само ще ни помогне

...
През зимата правилното здравословно хранене не само ще ни помогне
Коментари Харесай

Здравословни продукти за зимата

През зимата вярното здравословно хранене освен ще ни помогне да се усещаме по-добре, само че и ще ни защищити от присъщото за този сезон напълняване.

Белтъчините са доста потребни през зимата, тъй като защищават тялото ни от инфекции. Животинските белтъчини са потребни, само че с тях не трябва да се прекалява.

На ден човек има потребност от 100 грама белтъчини. Продукти, богати на скотски белтъчини, са месо, риба, яйца, извара, сирене и кашкавал. Триста грама от тези артикули съдържат 60 грама белтъчини.

Продукти, богати на растителни белтъчини, са фасул, царевица, грах, самун. В 300 грама самун се съдържат 30 грама белтъчини, в 100 грама бобови култури се съдържат 15 грама белтъчини.

 Здравословни артикули за зимата

През зимата са значими и потребни мазнините, само че потреблението им би трябвало да е умерено. За естественото действие на организма той има потребност от 10 грама скотски мазнини и 20 грама растителни мазнини.

Витамините са наложителни през зимата. Витамин Е е значим за хубостта и е мощен антиоксидант. Той пази кожата от ветровете и студовете. Той се съдържа в нерафинираните растителни масла.

Витамин А се съдържа в морковите, само че би трябвало да се употребява с лой, защото е мастноразтворим. Витамин D се съдържа в млечните артикули, яйцата и черния дроб на рибата тресчица.

За да не ви застигнат инфекции, консумирайте артикули, богати на витамин С. Това са цитрусови плодове, чушки, киви, шипка, каркаде, маточина.

През зимата имунитетът ще се укрепи благодарение на артикули, богати на минерали – телешко месо, кашкавал, кисело мляко, яйца, картофи, авокадо, фасул, грах, ядки, маслини, броколи, сушени плодове, зелени листни зеленчуци.

Когато консумирате захар, намалявате наличието на цинк и селен в организма, както и на някои витамини. Заменете захарта с мед и със сушени плодове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР