През зимата е добре да се наблегне на зелени хранителни

...
През зимата е добре да се наблегне на зелени хранителни
Коментари Харесай

Яжте зелено за силен имунитет

През зимата е добре да се акцентира на зелени хранителни артикули, защото те способстват за поддържане на имунитета. Това посъветваха индийски диетолози, съобщи Българска телеграфна агенция. Една от храните, които би трябвало да участват в менюто, с цел да се избегне дефицит на значими за имунната система витамини, е спанакът. Той може да се употребява под формата на смути или да се добави към салата.

Броколито се смята за суперхана поради съдържащите се в него разнообразни потребни субстанции. Друг зелен хранителен артикул - кивито, е утвърден източник на витамини С, Е и К и антиоксиданти. В допълнение към тях всекидневното меню би трябвало да включва дребни безкостилкови плодове и ядки (бадеми, орехи, шам фъстък).

Според предходно изследване идеалният хранителен артикул за повишение на имунитета е авокадото. То съдържа витамин D, витамин Е, полиненаситени мастни киселини. Тъй като са мастноразтворими заради мазнините в самото авокадо, витамините D и Е се усвояват вярно и бързо. Полиненаситените мастни киселини оказват помощ за подсилване и на сърдечносъдовата система. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР