През зимата човек качва средно около 2 до 5 килограма.

...
През зимата човек качва средно около 2 до 5 килограма.
Коментари Харесай

Какво да ядем през зимата, за да не дебелеем

През зимата човек качва приблизително към 2 до 5 кг. Тези килограми пазят тялото ни от студа. Механизмът на натрупването им е много елементарен: на открито е тъмно и студено, а у дома е топло и хладилникът е близо.

Липсата на задоволително слънчева светлина провокира меланхолия, а тя провокира предпочитание за нещо вкусно. В студеното време се храним по-обилно.

Тялото ни натрупва сила за стопляне, по тази причина акцентираме на повече месо, тестени произведения, сладкиши и други калорични артикули. През пролетта се опитваме да се вталим с рискови диети.

Много по-добре обаче е въобще да не се стига до напълняване. За задачата би трябвало да се храним здравословно. Причина за сензитивност към студа може да е неналичието на потребни субстанции – калий, йод, желязо и магнезий.

 Какво да ядем през зимата, с цел да не дебелеем

Липсата йод и магнезий забавя обмяната на веществата и тялото мръзне, при липса на желязо може да се стигне до анемия, от което също се понижава устойчивостта към мраз.

Повишената сензитивност към мраз може да е вследствие на липса на калий. Затова в студеното време е добре да наблягате на храни, които съдържат тези субстанции.

Като наблягате на храни с йод, калий, магнезий и желязо, организмът няма да има потребност от спомагателна сила във тип на кифлички и мазни храни.

Йодът се съдържа в морската риба и морските блага. Освен това го има в аленото цвекло, яйцата, морковите и картофите. Калият се съдържа в бананите, сушените плодове, граха, боба, месото и рибата.

Желязото се съдържа в месото, яйцата и рибата. Богати на това вещество са ябълките и зелето. Магнезият се съдържа във всички растителни артикули – зеленчуци, плодове, зелени подправки.

Магнезий има също по този начин в млякото и в месото. Пийте нискомаслено прясно мляко и постоянно консумирайте кисело мляко, то съдържа, с изключение на магнезий, доста скъпи за здравето субстанции.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР