През юли стопанската конюнктура в нашата страна остава почти без

...
През юли стопанската конюнктура в нашата страна остава почти без
Коментари Харесай

Стабилизация на стопанската конюнктура в България през юли

През юли стопанската обстановка в нашата страна остава съвсем без смяна на нивото от предходния месец, отстъпвайки едва от близо 10-годишния връх, доближат през май, като усъвършенстване на бизнес климата е регистрирано в строителството, при търговията на дребно и в областта на услугите при известно утежняване само в индустрията, демонстрират резултати от последно изследване на Националния статистически институт.

Общият индикатор на бизнес климата в нашата страна стабилизира през юли почти на равнището от юни, когато той се намали с 0,9 пункта от майския най-голям връх от края на 2008-а година насам.

Индексът, определящ бизнес климата в индустрията, понижава през юли с 2,2 пункта по отношение на предходния месец, когато набъбна с 1,5 пункта. Това известно утежняване е вследствие на изместване на оценките и упованията на промишлените бизнесмени за бизнес положението на предприятията от "по-добро " към опазване на "същото " равнище. Последната анкета на Национален статистически институт също по този начин регистрира и по-неблагоприятни упования за износа и индустриалната интензивност в бранша през идващите три месеца.

Основните спънки, затрудняващи развиването на този бранш, не престават да бъдат свързани с несигурната икономическа среда и с дефицита на работна мощ, показват интервюираните от Национален статистически институт промишлени мениджъри.

По отношение на продажните цени в индустрията, мениджърите чакат опазване на тяхното ниво през идващите три месеца.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР