През януари-септември тази година Еврохолд реализира приходи от над 1,78

...
През януари-септември тази година Еврохолд реализира приходи от над 1,78
Коментари Харесай

Еврохолд с 49% ръст на приходите на годишна база

През януари-септември тази година " Еврохолд " осъществя доходи от над 1,78 милиарда лева, което e 49 на 100 растеж на годишна база, оповестяват от сдружението. 

Енергийните сдружения образуват на този стадий 18,4 на 100 от общите доходи на групата за интервала. Печалбата от съществена активност на " Еврохолд " се покачва с малко над 123 на 100 за година до 157,1 млн. лева, а тази преди лихви, амортизации и налози (EBITDA) доближава почти 68 млн. лева, което е съвсем четири пъти повече спрямо първите девет месеца на 2020 година Крайният чист финансов резултат за деветмесечието на тази година е позитивен и е в размер на 4,35 млн. лева. 

Активите на " Еврохолд " се удвояват спрямо декември 2020 година и към този момент надвишават 3,2 милиарда лева Собственият капитал на сдружението нараства четири пъти до близо 550 млн. лева. 

Всички бизнес сегменти на " Еврохолд " не престават да регистрират нарастване на приходите си и да възвръщат резултатите си отпреди пандемията. Постъпленията от застрахователна активност на групата се усилват с 22,1 на 100 за година до почти 1,3 милиарда лева Приходите от застрахователни награди на дъщерната " Евроинс Иншурънс Груп " (EИГ) се покачват с 26 на 100 за година до 830 млн. лева. 

Останалите бизнес посоки от активността на холдинга - коли, лизинг и финансово-инвестиционната активност, групирани надлежно в " Авто Юнион " АД, " Евролийз Груп " ЕАД и " Евро-Финанс " АД, записват растеж на приходите и оперативните си облаги. Резултатите на автомобилния подхолдинг към септември към момента не отразяват осъществените покупко-продажби по продажбата на негови дъщерни сдружения по-рано тази година, което е в сходство със тактиката на " Еврохолд " за фокусиране върху застрахователния и енергийния бизнес, написа в известието. 

В края на юли притежаваната от " Еврохолд " - Eastern European Electric Company B.V. (EEEC), закупи седем сдружения на чешката ЧЕЗ Груп за 335 млн. евро. В резултат на транзакцията холдингът стана мажоритарен притежател на най-големия дистрибутор, снабдител и търговец на електрическа сила в България. EEEC закупи също компания за IT услуги, слънчев парк, индустриална мощ за сила от биомаса, както и сдружението, което координираше активността на всички подразделения на ЧЕЗ Груп в България, допълват от компанията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР