През януари 2018 г. индексът на промишленото производство нараства с

...
През януари 2018 г. индексът на промишленото производство нараства с
Коментари Харесай

Ръст на промишленото производство

През януари 2018 година показателят на промишленото произвеждане нараства с 0,3% спрямо декември 2017 година и с 3,5% по отношение на съответния месец на 2016 година

През януари 2018 година нарастване по отношение на предходния месец е записано в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 0,9%, и в преработващата индустрия - с 0,3%, а понижение е регистрирано в добивната индустрия - с 0,3%.

По-значителен растеж в преработващата индустрия се следи при: производството на транспортни средства, без коли - с 25,6%, производството на хартия, картон и произведения от хартия и картон - с 10,3%, печатната активност и възпроизвеждането на записани носители - с 6,9%, производството на компютърна и информационна техника, електронни и оптични артикули и производството на коли, ремаркета и полуремаркета - по 5,4%.

Спад е регистриран при: обработката на кожи; производството на обувки и други произведения от обработени кожи без косъм - със 7,6%, производството на химични артикули - с 4,5%, производството на лекарствени субстанции и артикули - с 3,9%, производството на облекло - с 3,4%.

На годишна база растеж на промишленото произвеждане, изчислен от календарно изгладените данни, е регистриран в преработващата индустрия - с 10,3%, а спад е регистриран в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 8,7%, и в добивната индустрия - с 4,6%.

По-значително нарастване в преработващата индустрия по отношение на миналата година се следи при: ремонта и инсталирането на машини и съоръжение - с 28,8%, производството на произведения от други неметални минерални първични материали - с 28,3%, производството на транспортни средства, без коли - с 25,2%, производството на железни произведения, без машини и съоръжение - с 20,8%.

Намаление е регистрирано при: производството на тютюневи произведения - с 39,3%, производството на облекло - с 9,8%, обработката на кожи; производството на обувки и други произведения от обработени кожи без косъм - с 3,9%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР