През вчерашния ден бе изтеглен жребият за предстоящото Открито първенство

...
През вчерашния ден бе изтеглен жребият за предстоящото Открито първенство
Коментари Харесай

В навечерието на АО: Първият противник на Надал в Мелбърн отстъпи на световния №84

През вчерашния ден бе изтеглен жребият за идното Открито състезание на Австралия, който не бе по никакъв начин благоразположен към миналогодишния първенец Рафаел Надал, противопоставяйки го на един от най-опасните млади гении в лицето на 21-годишния Джак Дрейпър. Британецът остави отлични усещания с играта, която показва през актуалната седмица на АТР 250 конкуренцията в Аделаида, където доближи до полуфиналната фаза без изгубен сет.

Там обаче той се препъна против международния №84 Сун-уу Куон след близо тричасова борба, приключила в интерес на южнокорееца със 7:6(6) 6:7(2) 6:3. Така Куон продължава към финалния конфликт, в който ще спори за своята втора купа против спечелилия от мача сред Танаси Кокинакис и Роберто Баутиста Агут.

Както в откриващия, по този начин и във втория сет силите на корта бяха изцяло изравнени и никой от двамата не успяваше да вземе доста преимущество в резултата, като заради тази причина всяка от първите две елементи приключи с тайбрек. В първия младокът навакса закъснение от 2:5 точки с помощта на офанзивния си жанр на игра, само че след това няколко негови пропуща помогнаха на азиатеца да поведе в общия резултат. Тайбрекът на втората част пък протече напълно под превъзходството на Дрейпър, който реализираше уинър след уинър и не след дълго вкара срещата в трети сет.

Решителната част обаче започва кошмарно за британеца, защото още в първото си подаване той изпита съмнения от сервис линията и инкасира пробив на нула. Оттам насетне Куон поддържаше безпроблемно задатъка си и без да се постанова да подхваща непотребни опасности, усили преднината си до 5:3. Тогава той още веднъж повиши интензитета в играта си и съумя да реализира втори брейк, с който подпечата билета си за финала.

What. A. Win
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР