През цялата нощ в пловдивското село Трилистник, община Марица, са

...
През цялата нощ в пловдивското село Трилистник, община Марица, са
Коментари Харесай

След приливната вълна: МВР и пожарна изкараха на крак нощта в Трилистник

През цялата нощ в пловдивското село Трилистник, община Марица, са дежурили екипи на Министерство на вътрешните работи и пожарната, оповестява. 

Кметът на селото Мирчо Петров заяви, че нощес с гумена лодка е евакуиран един човек, който е потърсил избавление на покрива на къщата си.

" Гледахме първо да опазим имуществото на хората , тъй като огромен част ги нямаше. Водата в селото към този момент се е отдръпнала с едвам четвърт, само че към момента в огромна част от къщите има вода в дворовете и на първите етажи. Снощи към 22.00 часа евакуирахме с лодка един човек , който се беше качил на покрива. Докато не се отдръпна реката, нещата ще станат мъчно, тъй като самата река е малко над равнището на селото ".

Скъсана дига на река Стряма при село Калековец е препълнила каналите на " Напоителни системи ", последвана от приливната вълна в село Трилистник . Това стана ясно откакто шефът на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ Васил Узунов дружно с специалисти от дирекция „ Контрол “ са обходили през днешния ден сектора от реката сред селата Калековец и Маноле , оповестиха от дирекцията. Информацията за предстоящата приливна вълна беше получена в петък от Национален институт по метеорология и хидрология и неотложно бяха предизвестени кметовете на всички обитаеми места, допълниха оттова, оповестява Българска телеграфна агенция. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР