През цялата нощ останаха под наблюдение критичните участъци по течението

...
През цялата нощ останаха под наблюдение критичните участъци по течението
Коментари Харесай

Стряма, която наводни Карловско, цяла нощ бе под наблюдение

През цялата нощ останаха под наблюдаване сериозните сектори по течението на придошлата река Стряма, която наводни 5 села в Карловско, заяви БНР. 

Тежките порои, които изляха над 190 литра вода на кв. метър, доведоха до разрушаването на няколко моста, повлякоха по пътя си дървета, коли и мебелировка, огромни са провалите по инфраструктурата, към момента няма електрозахранване.

Най-сериозно потърпевши са селата Каравелово и Богдан, откъдето бяха евакуирани бедстващи, само че към момента има блокирани хора.

Вечерта с хеликоптер бяха доставени хранителни артикули, вода и други средства от първа нужда на наранени от наводнението и на избавителните екипи - пожарникари, военнослужещи от Сухопътните войски, представители на други институции и доброволци.

Със прекъсването на преваляванията се чака и последователно спадне на речните води, само че занапред следва да се създадат огледи  и да се реши по какъв начин ще работят през днешния ден спешните групи.

В взаимозависимост от ситуацията тази заран ще бъде направена преценка и дали да бъде подложен краткотраен мост в сектора Богдан - Московец. 

ДОБРИЧ

35 сигнала са били подадени на незабавния телефон 112 за породени наводнения от проливните дъждове и през тази нощ в Добрич. Двама души бяха евакуирани от домовете им по улиците „ Арда “ и „ Ивайло “, те не са потърпевши и са настанени при родственици. Осем са сигналите за наводнени къщи в региона на бул. „ Русия “, осведомят от Община Добрич. Подаден е сигнал и за паднало дърво в Градския парк.  През нощта е придошла вода от прилежащото село Богдан, която е препълнила дерето, водата е излязла от коритото си и е наводнила част от паркинга на търговски обект по бул. „ Русия “. Към момента водата се е оттекла и е под равнището си.

По неофициални данни количеството на дъжда, измерено от станциите на земеделци в региона на регионалния център, единствено за два часа нощес, е било от 120 литра на квадратен метър.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР