През тази седмица прокуратурата обвини още 8 души във връзка

...
През тази седмица прокуратурата обвини още 8 души във връзка
Коментари Харесай

Новите обвиняеми за АМ ”Хемус” са свързани с интересни дружества

През тази седмица прокуратурата упрекна още 8 души по отношение на следствието, само че без да оповестява имена. Обвиненията са свързани с това, че парите за градежа се преразпределят във компании, които трансферират средствата от една в друга, като по този метод се разпорежда осъществяването.

Обвиненията към първия измамен под отговорност - някогашният арбитър по футбол Борислав Колев бяха прецизирани през вчерашния ден.

 

По думите на Демерджиев има известно усъвършенстване на взаимната работа сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата: " Има производства, които се задвижиха. Вече знаете, имаме и първите резултати - имаме 9 привлечени лица към наказателна отговорност по случая " Хемус ". И моля доста деликатно да видите кои са тези лица. Защото това не са тези жители, незнайни никому, анонимни, които видяхте по малкия екран при започване на случая. Ще ги видите, свързани са с доста забавни сдружения ", оповестява вестник " Дневник ".

Демерджиев регистрира като изпълнено заричане, че кръгът на разследваните се е разширил на деветима. Той разяснява изказванието на предшественика си Бойко Рашков, че с пари, планувани за автомагистрала " Хемус ", е издигнато вилно населено място:

" По-скоро става въпрос за хотел, само че отново ви споделям, дано да не изпадаме в детайлности. След като са минали през няколко сдружения, са отишли в построяването на нещо напълно друго от автомагистрала " Хемус " - на хотел ", сподели министърът на вътрешните.

 

По мотив изпратеното от основния прокурор писмо за създаване на взаимни екипи за разбор и мониторинг на 6 типа закононарушения Демерджиев разяснява, че настояването ще бъде прегледано, с цел да се види дали има съображение за образуването на такива екипи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР