През тази седмица Mercedes-AMG представи най-наточената версия на C-Klasse, носеща

...
През тази седмица Mercedes-AMG представи най-наточената версия на C-Klasse, носеща
Коментари Харесай

Спомени от 90-те години с една по-специална S-Klasse

През тази седмица Mercedes-AMG показа най-наточената версия на C-Klasse, носеща обозначението C63 AMG S E Performance. Въпреки, че колата е оборудвана с най-мощният мотор юридически в миналото за своята кубатура и надминава мощността на предходното потомство с близо 200 конски сили, новият модел губи част от чара си и това се дължи на 2.0-литровия четирицилиндров мотор, който в действителност се крие под капака на колата. Днес ще ви разкажем за една кола от началото на 90-те години, която макар своята възраст от 30 години, към момента „ чупи вратове “ по улиците за хората които я познават.

Става въпрос за именитата S-Klasse от потомство W140 и най-наточената и версия 600 SEL. За тези които не познават колата, това е лимузина със задно предаване и 6.0-литров бензинов V12. Върховата лимузина генерира 408 конски сили и 580 нютон метра от завода, които са задоволителни за скоростно пътешестване по немските аутобани, до момента в който някой почитан комфортно чете вестник на задната седалка или най-малко това би била рекламата на колата през 90-те години.



През 2022 година, сходни екземпляри нормално са или в доста неприятно положение и изоставени заради безценен ремонт или в съвършена форма и „ живеейки “ в ръцете на някой запалянко. Днес ще ви разкажем за една по-специална версия с наименованието S76R, която е дело на експертите от RENNTech. Американската компания е учредена през 1989 година от Хартмут Фейл, който преди този момент прекарва 12 години като механически шеф на AMG за Северна Америка. През годините той и неговият екип основават някои в действителност бързи Mercedes-и и в случай че някой знае по какъв начин да извлече евентуална от една кола на германците, то това е той.



Именно за това той се наема със задачата да направи „ съвършената W140 ”, както назовава своето произведение S76R. На пръв взор лимузината се разграничава от общоприет модел единствено по своите 19-цолови джанти с размер от 9J начело и 10J откъм гърба. Те са обути в гуми Michelin Pilot Sport 4 S с размер от 235/45 начело и 285/35 откъм гърба. Зад класическия дизайн на джантите се крият карбо-керамични спирачки от съвременно AMG с шестбутални спирачки начело и четирибутални спирачки откъм гърба.



Те са нужни защото истинският 6.0-литров мотор е повишил размера си до 7.6-литра и в композиция с ръчно направено окабеляване и ECU на RENNTech, лимузината може да се похвали с мощ от 615 конски сили и 952 нютон метра. На мястото на истинската трансмисия с четири предавки е подложен по-модерен автоматик с пет предавки, а задният диференциал с лимитирано превъртане е дело на OS Giken. Заедно със стоманена изпускателна система, колата може да се похвали с ускоряване от 0 до 100км/ч в границите на 5 секунди и оптималната скорост от 250км/ч.



В интериора са добавени голям брой карбонови детайли, а задната седалка вид скамейка е сменена от две самостоятелни кресла с електрически настройки. Аудио системата също е осъвременена и даже поддържа свързване със смарт телефон. Конкретният автомобил е изработен в една единствена численост, само че от RENNTech споделят, че могат да приложат сходни промени и при други S-Klasse-и, стига притежателите им да изискат това.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР