През тази година няма да видим гигантските увеличения на цените,

...
През тази година няма да видим гигантските увеличения на цените,
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: През 2023 г. няма да има гигантски скокове на цените

През тази година няма да забележим гигантските нараствания на цените, напъните да се укроти инфлацията са сполучливи, разяснява в предаването " Събуди се " по Нова тв банкерът Левон Хампарцумян. 

Според него единственият вид е заплатите да се сдържат, до момента в който всички чакат още едно покачване на лихвите от страна на Европейската централна банка, като се внимава това да не сътвори проблеми на южноевропейските страни в изплащането на лихвите. 

" В момента се чака покачване на лихвите по депозитите и заемите, всички чакат у нас кой ще мигне първи ", разяснява още той. Банкерът счита, че таксите им порастват, тъй като се вкарват все по-добри услуги, които са разполагаем 24 часа в денонощието седем дни седмично. 

" Плащаме повече, за по-голямо улеснение ", заключи Хампарцумян. 

Според него лихвите по новите заеми няма да се покачат внезапно, заемите няма да станат недостъпни, само че всички би трябвало да са по-консервативни, когато ги дават и когато употребяват. 

" Добрата вест е, че банките са добре капитализирани в Европейски Съюз и у нас и са по-устойчиви на външни шокове от предходната рецесия - разяснява още банкерът. - Българската стопанска система пораства, без значение от всички неволи, заетостта е висока, само че за по- ефикасното консумиране на обществените средства, би трябвало да се вършат систематични старания. "   

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР